Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρμενία: Το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει να παραβιάζει την κατάπαυση πυρός στο Nagorno - Karabakh

Αρμενία: Το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει να παραβιάζει την κατάπαυση πυρός στο Nagorno - Karabakh
Αζέρικα στρατεύματα επιτέθηκαν σε αρμένιους μαχητές τραυματίζοντας τρεις κατά την ανταλλαγή πυρών
Επιθέσεις από Αζέρους στρατιώτες καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν οι αρμενικές αυτονομιστικές δυνάμεις του Nagorno – Karabakh οι οποίες ανακοίνωσαν σήμερα (12/12) πως τρεις μαχητές τους τραυματίσθηκαν σε επίθεση των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου υπό την αιγίδα της Μόσχας.
Αζέρικα στρατεύματα επιτέθηκαν χθες, Κυριακή, το βράδυ σε αρμένιους μαχητές και «τρεις τραυματίσθηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Nagorno - Karabakh.
Οι μάχες στην περιοχή, που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και στα δύο στρατόπεδα, οδήγησαν στον Νοέμβριο σε μια συμφωνία κατάπαυσης των εχθροπραξιών, η διαπραγμάτευση της οποίας έγινε υπό την αιγίδα της Μόσχας και η οποία σηματοδότησε μια στρατιωτική ήττα των Αρμενίων και σημαντικά εδαφικά κέρδη για το Μπακού.
Μια ρωσική ειρηνευτική δύναμη περίπου 2.000 στρατιωτών αναπτύχθηκε στην περιοχή για να εξασφαλίζει τον σεβασμό της κατάπαυσης του πυρός.
Στη διάρκεια επίσκεψής του αυτή την εβδομάδα στο Αζερμπαϊτζάν, ο τούρκος πρόεδρος Erdogan, η χώρα του οποίου υποστήριξε ανοικτά πολιτικά το Αζερμπαϊτζάν στην επίθεσή του και είναι ύποπτη ότι προσέφερε και υλική βοήθεια, διακήρυξε πως «ο αγώνας» εναντίον της Αρμενίας δεν έχει τελειώσει.
«Ο αγώνας στην πολιτική σφαίρα και στη στρατιωτική σφαίρα θα συνεχισθεί πλέον σε πολυάριθμα μέτωπα», δήλωσε στη διάρκεια ομιλίας του στο περιθώριο μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στο Μπακού.
Ο Erdogan κάλεσε τους αρμένιους ηγέτες «να επιστρέψουν στη λογική» μετά την ήττα τους σ' αυτό τον πόλεμο των έξι εβδομάδων και διαβεβαίωσε πως η ανάκτηση πολλών εδαφών από το Αζερμπαϊτζάν «θα σημάνει την αρχή μιας νέας εποχής» σ' αυτή την ορεινή περιοχή του Καυκάσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης