Διεθνή

Αυστρία - Κορωνοϊός: Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου είχε μολυνθεί το 4,7% του πληθυσμού

Αυστρία - Κορωνοϊός: Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου είχε μολυνθεί το 4,7% του πληθυσμού
Η Αυστρία καταμέτρησε 2.893 νέα κρούσματα κορωνοϊού εντός των τελευταίων 24 ωρών, με το σύνολο των επιβεβαωμένων κρουσμάτων, να ανέρχεται σε 314.093.
Περίπου 349.000 άνθρωποι ή 4,7% του πληθυσμού της Αυστρίας είχαν λοίμωξη νέου κορονοϊού στα τέλη Οκτωβρίου, όπως διαπιστώνει η πρώτη εθνική μελέτη αντισωμάτων στη χώρα, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σήμερα 11 Δεκεμβρίου, στη Βιέννη από την Αυστριακή Στατιστική Υπηρεσία και το αυστριακό υπουργείο Παιδείας.
Μεταξύ 12ης και 14ης Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις αίματος σε 2.229 πρόσωπα ηλικίας άνω των 16 ετών στο πλαίσιο αντιπροσωπευτικής έρευνας που ανέθεσε το Υπουργείο Παιδείας και πραγματοποιήθηκε από τη Στατιστική Υπηρεσία σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης.
Εξουδετερωτικά αντισώματα που προστατεύουν από μόλυνση με SARS-CoV-2 βρέθηκαν σε συνολικά 92 δείγματα, και, δεδομένου ότι θεωρείται ότι χρειάζονται περίπου τρεις εβδομάδες για να αναπτυχθεί μια τέτοια ανοσολογική απόκριση, αυτός ο αριθμός αντικατοπτρίζει την κατάσταση στα μέσα ή στα τέλη Οκτωβρίου.
Από αυτό μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι από την αρχή της πανδημίας, περίπου 349.000 άνθρωποι σε αυστριακά ιδιωτικά νοικοκυριά έχουν νοσήσει από την ασθένεια.
Το στατιστικό εύρος διακύμανσης που επιτρέπει η μελέτη είναι μεταξύ 282.000 και 420.000 προσβεβλημένων ατόμων ηλικίας άνω των 16 ετών.

Το 61% δεν ήταν καταχωρημένο

Από τα 92 πρόσωπα που έδειξαν θετικά αντισώματα κατά τη διάρκεια της μελέτης, το 61% (57 πρόσωπα) δεν είχε προηγουμένως καταχωριστεί στο σύστημα επιδημιολογικής αναφοράς, 26 από αυτούς τους 57 ανέφεραν μόνο ένα ή καθόλου σύμπτωμα Covid-19, ενώ στην πλειονότητά τους υπέθεταν ότι δεν είχαν μολυνθεί ή ήταν πολύ απίθανο να έχουν μολυνθεί.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς του Οργανισμού Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων και του Τεχνικού Πανεπιστημίου τους Γκρατς, οι οποίοι δημοσιεύθηκαν σήμερα, ο αριθμός των αναπαραγωγών μειώθηκε στο 0,79, ενώ κατά 3,7% έχει μειωθεί ο ημερήσιος ρυθμός αύξησης των νέων λοιμώξεων.
Τα δεδομένα αναφέρονται σε 41.051 περιπτώσεις που διαγνώστηκαν σε εργαστήρια από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου, με τον πραγματικό αριθμό αναπαραγωγής και στα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια να είναι αρκετά κάτω από το 1,0.
Αριθμός αναπαραγωγής 1,0 σημαίνει ότι ενεργοποιείται μια περαιτέρω περίπτωση για κάθε περίπτωση μόλυνσης και ο ιός εξαπλώνεται ενδημικά, επομένως, ο στόχος είναι η αναπαραγωγή να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο κάτω του 1,0.

Η τελευταία καταγραφή: 2.893 νέα κρούσματα κορωνοϊού εντός των τελευταίων 24 ωρών

Τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών στη Βιέννη ανέφεραν σήμερα 2.893 νέα κρούσματα κορωνοϊού εντός των τελευταίων 24 ωρών, με το σύνολο των επιβεβαωμένων κρουσμάτων, από την εμφάνιση της πανδημίας στην Αυστρία, να ανέρχεται σε 314.093.
Σε 3.026 ανέρχονται οι πάσχοντες από Covid 19 που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, οι 572 από αυτούς βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι νέοι θάνατοι έφτασαν τους 101, ενώ 4.423 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν.
Στους 213 βρίσκεται ο αριθμός των θετικά διαγνωσμένων περιπτώσεων τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους (επίπτωση 7 ημερών), σύμφωνα με τον Οργανισμό Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης