Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Fauci απαντά σε επικριτές και αμφισβητίες των εμβολίων: Θα εμβολιαστώ δημόσια

Ο Fauci απαντά σε επικριτές και αμφισβητίες των εμβολίων: Θα εμβολιαστώ δημόσια
Κατά το παράδειγμα των Obama, Clinton και Bush θα εμβολιαστεί και ο Α. Fauci
Στους αρνητές και στους αμφισβητίες των εμβολιασμών απαντά με το πλέον ενδεικτικό τρόπο ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Anthony Fauci, διαβεβαιώνοντας πως θα εμβολιαστεί δημόσια, όπως έχουν ανακοινώσει ότι θα κάνουν οι πρώην πρόεδροι της Αμερικής Barack Obama, Bill Clinton, George Bush.
Μιλώντας στους New York Times, ο Fauci τόνισε ότι σκοπός του είναι ο κόσμος να τον δει να εμβολιάζεται.
Λίγες ώρες απομένουν μέχρι να ανάψει το «πράσινο φως» από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ ώστε να εγκριθεί το εμβόλιο της Pfizer.
Nωρίτερα, ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, Alex Azar, διατύπωσε την εκτίμηση πως το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech θα μπορούσε να αρχίσει να χορηγείται από τη Δευτέρα, μετά την έγκριση από τις υγειονομικές αρχές.
«Θα εργαστούμε με την Pfizer στη διανομή (του εμβολίου) και θα μπορούσαμε, επομένως, να δούμε ανθρώπους να εμβολιάζονται τη Δευτέρα ή την Τρίτη, την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
Μια συμβουλευτική επιτροπή της αμερικανικής Υπηρεσίας Φαρμάκων συνέστησε χθες την έγκριση του εμβολίου αυτού στις ΗΠΑ, κάτι που η FDA αναμένεται να κάνει «τις επόμενες δύο ημέρες», σύμφωνα με τον Azar.
Οι δόσεις θα διανεμηθούν απευθείας σε νοσοκομεία και φαρμακεία που θα εμβολιάζουν τις δύο ομάδες που έχουν προτεραιότητα: τους τρόφιμους των οίκων ευγηρίας και τους υγειονομικούς.
Οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, με 15,6 εκατομμύρια καταγεγραμμένα κρούσματα και περισσότερους από 292.000 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστήμιου John Hopkins.

Οι μισοί Αμερικανοί εκφράζουν επιφυλάξεις για το εμβόλιο

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που δείχνουν τις επιφυλάξεις σημαντικής μερίδας πολιτών κατά του εμβολίου του κορωνοϊού.
Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα του «The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research», μόνον μισοί Αμερικανοί είναι έτοιμοι να δεχθούν το εμβόλιο, όταν έρθει η σειρά τους.
Αντίθετα, το ¼ των ενηλίκων δεν είναι βέβαιοι αν θέλουν να εμβολιαστούν, ενώ περίπου άλλο ¼ αποκλείουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο.
Οι κύριες ανησυχίες εκφράζονται για την ασφάλεια των εμβολίων, που πρόσφατα αναπτύσσονται.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τουλάχιστον 70% του αμερικανικού πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί για να υπάρξει συλλογική ανοσία.
Παρόλα αυτά και παρά τους 290.000 θανάτους που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ, έντονες είναι και οι επιφυλάξεις των πολιτών.
Πλέον, οι υγειονομικές αρχές καλούνται να πείσουν τους πολίτες να εμπιστευτούν το εμβόλιο, που ο δρ. Anthony Fauci έχει αποκαλέσει ως φως στο τέλος του τούνελ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης