Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Η οικονομία δεν είναι το asset της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Η  οικονομία δεν είναι το asset της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Απάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα εισηγήτριας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Έφης Αχτσιόγλου στην πρεμιέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή (11/12)
Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στην Ολομέλεια της Βουλής στις παρεμβάσεις κυρίως της εισηγήτριας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Έφης Αχτσιόγλου αλλά και κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης στην πρεμιέρα συζήτησης του Προϋπολογισμού την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020.
«Η οικονομία δεν είναι το asset της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών καθώς όπως είπε «μακριά από θριαμβολογίες, πρέπει να δίνουμε όλη την εικόνα, μακριά από αερολογίες και ανεύθυνες πλειοδοσίες».
Ο κ. Σταϊκούρας κατηγόρησε την κ. Αχτσιόγλου ότι δεν παρουσίασε όλα τα στοιχεία για την οικονομία, παρουσιάζοντας στοιχεία της ΕΕ, τα επικαιροποιημένα στοιχεία του ΟΟΣΑ, και της ΕΛΣΤΑΤ.
Ειδικά για τις δαπάνες στην υγεία, ο ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε ότι δόθηκαν και θα συνεχίσουν να δίνονται εκτός προϋπολογισμού στο υπουργείο Υγείας 783 εκ από το αποθεματικό . «Δίνουμε πρόσθετους πόρους για να στηρίξουμε την υγεία στην υγειονομική κρίση.
Και δεσμεύομαι ως υπουργός Οικονομικών πως ότι χρειαστεί το υπουργείο Υγείας για να στηρίξει το σύστημα υγείας θα το έχει.
Όσα χρήματα κι αν χρειαστεί θα τα έχει, γι’ αυτό και φτιάξαμε το αποθεματικό το 2021».
Στο επιχείρημα της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση δεν καλύπτει ολόκληρο τον μισθό στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα υποστηρίζοντας ότι αυτό κάνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο κ. Σταϊκούρας την διάψευσε λέγοντας: «Καμία χώρα της ΕΕ δεν έχει δώσει το σύνολο των απολαβών στους εργαζομένους.
Καταρρίπτεται το βασικό επιχειρήματα σας ‘δώστε πίσω το μισθό’, καμία , χώρα δεν έχει καλύψει όλα τα εισοδήματα.
Η Ελλάδα όμως έχει καταφέρει να προστατέψει την αγορά εργασίας και τους εργαζόμενους.
Κάνουμε αυτό που αν πίστευε η αριστερά θα έπρεπε να μας χαιρετίσει που το κάνουμε πράξη. Έχουμε την τρίτη καλύτερη επίδοση στους χαμηλόμισθους σε όλη την ΕΕ και μας κατακρίνετε γι’ αυτό; Θα έπρεπε να μα πείτε μπράβο που το κάνετε αν πιστεύατε σε αυτό, αλλά δεν πιστεύετε».

Απάντηση σε Τσακαλώτο

Η παρέμβαση του κ. Σταϊκούρα και το πλήθος στοιχείων που κατέθεσε προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος μίλησε για παραπλάνηση ενώ μάλιστα έκανε συγκρίσεις με τους κ.κ. Στουρνάρα και Χαρδούβελη λέγοντας ότι «τέτοια κακοποίηση στοιχείων δεν είδα ποτέ από τους δύο αυτούς υπουργούς Οικονομικών που ήμουν απέναντί τους ως αντιπολίτευση. Θα έπρεπε να ντρέπεστε».
«Εγώ δεν έκανα ποτέ προσωπικές αναφορές» απάντησε ο ΥΠΟΙΚ και κάλεσε τον κ. Τσακαλώτο να δει τα στοιχεία που κατέθεσε στην Βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης