Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρβιτσιώτης: Βασικές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον μας υιοθετήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Βαρβιτσιώτης: Βασικές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον μας υιοθετήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Ολοκληρώσαμε τη σημαντική συμφωνία που θα δώσει πρόσβαση στη χώρα μας σε 72 δισ. ευρώ, δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Την ικανοποίησή του για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εκφράζει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συνόδευε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες. «Ένα δύσκολο διήμερο έλαβε τέλος.
Μετά τις ατελείωτες ώρες της διαπραγμάτευσης αισθανόμαστε ικανοποίηση γιατί βασικές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον μας τελικά υιοθετήθηκαν.
Γυρίσαμε πίσω έχοντας ολοκληρώσει τη σημαντική συμφωνία για τον κοινοτικό προϋπολογισμό και το πακέτο ανάκαμψης που θα δώσει πρόσβαση στη χώρα μας σε 72 δισ. ευρώ.
Πετύχαμε τη συμφωνία για το κλίμα που βάζει όλη την Ευρώπη να υπηρετήσει τον στόχο της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030 στο 55%.
Τέλος, στο δύσκολο θέμα της Τουρκίας κρατήσαμε ανοιχτή τη συζήτηση με επέκταση των κυρώσεων και σαφή καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας».
Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημειώνει καταληκτικά στην ανάρτησή του: «Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο δρόμο, αλλά είμαστε σίγουροι ότι με την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και την ομαδική δουλειά θα επιτύχουμε τους στόχους μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης