Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες εν μέσω φόβων για «κλείσιμο» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες εν μέσω φόβων για «κλείσιμο» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
Νέα προσπάθεια από τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Mitch McConnell να περάσει ένα μίνι πάκετο μέτρων τόνωσης
Ενέκρινε στην τελική του μορφή την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου (με ψήφους 84 υπέρ και 13 κατά) η Γερουσία των ΗΠΑ το νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες του 2021.
Το γεγονός αυτό άμβλυνε τις ανησυχίες ότι επίκειται μερικό «κλείσιμο» των ομοσπονδιακών υπηρεσιών από τα μεσάνυχτα της ίδια ημέρας.
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Rand Paul του Κεντάκι είχε αντιταχθεί στο νομοσχέδιο αργά την Πέμπτη (10/12), προκαλώντας φόβο για τη παύσης λειτουργίας επειδή ενεπλάκη στη συζήτηση το νομοσχέδιο-γέφυρα που δίνει τη δυνατότητα ομαλής χρηματοδότησης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών για διάστημα μιας εβδομάδας.

Ξανά η πρόταση McConnell

Ο αρχηγός της πλειοψηφίας στη Γερουσία Mitch McConnell κάλεσε την Παρασκευή (12/11) τα μέλη του σώματος να εγκρίνουν το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών δαπανών για επιπλέον μία εβδομάδα που θα αποτρέψει την έναρξη μερικής διακοπής της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης από τα μεσάνυχτα (11/12).
Ο McConnell επανέλαβε, επίσης, την έκκλησή του για να εγκριθεί ένα μίνι πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας το οποίο δεν θα περιλαμβάνει την απαλλαγή των επιχειρήσεων από τις αστικές ευθύνες εν όψει της πανδημίας αλλά και τη χρηματοδότηση προς τις πολιτείες και τις περιφέρειες.

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης