Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Η επόμενη Σύνοδος Κορυφής δεν θα αποφασίσει μέτρα κατά της Τουρκίας - Υπερίσχυσαν οι λογικές χώρες της ΕΕ

Erdogan: Η επόμενη Σύνοδος Κορυφής δεν θα αποφασίσει μέτρα κατά της Τουρκίας - Υπερίσχυσαν οι λογικές χώρες της ΕΕ
Ο Τούρκος πρόεδρος απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, από την έκβαση της Συνόδου Κορυφής, όπου κατάφερε να λάβει νέα πίστωση χρόνου έως τον Μάρτιο του 2021.
Μάλιστα, ο Erdogan υποστήριξε πως ούτε η επόμενη Σύνοδο Κορυφής (25-26 Μαρτίου 2021) θα λάβει μέτρα που θα πλήξουν την Άγκυρα.
Όπως είπε ο ίδιος, οι «λογικές χώρες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτρεψαν τις προσπάθειες κατά της Τουρκίας.
«Τα δικαιώματα μας πρέπει να κατωχυρωθούν.
Υπάρχουν πολλά δικαιώματα που τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να κατωχυρώσουν στην Τουρκία» τόνισε ο Erdogan και συμπλήρωσε αναφερόμενος στα αιτήματα της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Κύπρου ότι «οι λογικές χώρες στην ΕΕ απέτρεψαν αυτό το παιχνίδι προβάλοντας μια θετική στάση».

Οι κυρώσεις από ΗΠΑ

Αναφερόμενος στις πληροφορίες περί επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ για τους S-400, o Erdogan δήλωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ισοδυναμεί με έλλειψη σεβασμού προς ένα σύμμαχο του ΝΑΤΟ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η τουρκική λίρα υποχώρησε σχεδόν 2% μετά τις πληροφορίες, οι αμερικανικές κυρώσεις αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας και θα στοχεύουν στη Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας.
Σημειώνεται ότι οι κυρώσεις θα φέρουν την υπογραφή του Donald Trump, καθώς ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης