Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γιώργος Καμπύλης, δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας: Στοχεύουμε ο δήμος μας να είναι ελκυστικός όλους τους μήνες

tags :
Γιώργος Καμπύλης, δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας: Στοχεύουμε ο δήμος μας να είναι ελκυστικός όλους τους μήνες
Όλα τα ορεινά χωριά της Βόρειας Κυνουρίας προσφέρονται για αποδράσεις σύντομες
Για τις ποικίλες δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει κάποιος ταξιδιώτης στη Βόρεια Κυνουρία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά και για τα σχέδια της δημοτικής Αρχής στην κατεύθυνση ανάδειξης της περιοχής μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης.
«Έχουμε πολλές προτάσεις και εναλλακτικές επιλογές και για χειμερινό τουρισμό. Όλα τα ορεινά χωριά μας προσφέρονται για αποδράσεις σύντομες. Δυστυχώς φέτος, λόγω κορωνοϊού, τα χωριά μας τα ορεινά δεν διοργάνωσαν τις παραδοσιακές και πάρα πολύ γνωστές γιορτές καστάνου, οπότε δεν δόθηκε η δυνατότητα στους επισκέπτες μας να μας επισκεφθούν», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κυνουρίας.
«Εμείς προχωρήσαμε σε μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου και δημιουργήσαμε δύο επίσημα, πιστοποιημένα, αδειοδοτημένα αναρριχητικά πεδία με 50 διαδρομές για όσους ασχολούνται με το άθλημα, με αυτή την εναλλακτική μορφή αποδράσεων. Προχωρήσαμε, λοιπόν, στη δημιουργία δύο πεδίων στον Άγιο Ανδρέα. Το ένα έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι πάρα πολύ κοντά στη θάλασσα, οπότε ο αναρριχητής απολαμβάνει και τη θέα προς τη θάλασσα, και το άλλο είναι δίπλα από το χωριό του Αγίου Ανδρέα πάνω σε έναν πολύ ιδιαίτερο βράχο. Στόχος μας είναι, στην προσπάθεια να διευρύνουμε την τουριστική σεζόν και να είναι ελκυστικός ο δήμος μας όλους τους μήνες, να δημιουργήσουμε κι άλλα πεδία», προσθέτει ο Γιώργος Καμπύλης.
«Στόχος μας είναι να κάνουμε τους καταρράκτες της Λεπίδας πιο εύκολα προσβάσιμους και να τους αναδείξουμε. Στο παρελθόν, χωρίς καμία προσπάθεια ανάδειξης των καταρρακτών η επισκεψιμότητα, ιδιαίτερα τους μήνες της άνοιξης, από τον Μάρτιο έως τον Μάιο είναι τεράστια», καταλήγει ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88427

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης