Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι αποφάσισαν οι Βρυξέλλες για τα ταξίδια σε Brexit χωρίς συμφωνία

tags :
Τι αποφάσισαν οι Βρυξέλλες για τα ταξίδια σε Brexit χωρίς συμφωνία
Οι Βρυξέλλες επιβεβαίωσαν αναφορές ότι η απαγόρευση ταξιδιού στην ΕΕ λόγω των μέτρων COVID-19, που εφαρμόζεται σε χώρες εκτός ΕΕ, θα επεκταθεί στους επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου από την 1η Ιανουαρίου
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταρτίσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη διασφάλιση της συνδεσιμότητας με το Ηνωμένο Βασίλειο από ξηρά και αέρα, στην περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών Brexit.

Ούρσουλα φον ντερ Λέιν: “Προετοιμασμένοι για όλες τις πιθανότητες”

“Η ευθύνη μας είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για όλες τις πιθανότητες”, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λέιν.
Οι Βρυξέλλες επιβεβαίωσαν αναφορές ότι η απαγόρευση ταξιδιού στην ΕΕ λόγω των μέτρων COVID-19, που εφαρμόζεται σε χώρες εκτός ΕΕ, θα επεκταθεί στους επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου από την 1η Ιανουαρίου.
Μόνο οκτώ χώρες εκτός ΕΕ με χαμηλές τιμές COVID-19 βρίσκονται στην εγκεκριμένη λίστα για ταξίδια. Και δεν υπάρχουν σχέδια για προσθήκη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τι περιλαμβάνουν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης

Τα μέτρα έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνουν πρόταση κανονισμού για τη διασφάλιση της παροχής ορισμένων αεροπορικών υπηρεσιών για έξι μήνες, “υπό την προϋπόθεση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διασφαλίζει το ίδιο”.
Η πρόταση αποσκοπεί να διασφαλίσει ότι μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται διάφορα πιστοποιητικά ασφάλειας της αεροπορίας για την προσγείωση αεροσκαφών της ΕΕ.
Η Επιτροπή παραδέχτηκε ότι υπάρχει “σημαντική αβεβαιότητα” για το εάν θα υπάρξει συμφωνία την 1η Ιανουαρίου στο τέλος της 12μηνης μεταβατικής περιόδου Brexit.
“Ο στόχος αυτών των μέτρων έκτακτης ανάγκης είναι να καλύψει την περίοδο κατά την οποία δεν υπάρχει συμφωνία, δήλωσε η Κομισιόν.
Εάν δεν τεθεί σε εφαρμογή συμφωνία, θα λήξουν μετά από μια καθορισμένη περίοδο”.

Αναστάτωση με ή χωρίς συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου

Oι Βρυξέλλες προειδοποίησαν ότι “η αναστάτωση θα συμβεί με ή χωρίς συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου, σχετικά με τη μελλοντική τους σχέση.
Αυτή είναι η φυσική συνέπεια της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ένωση και να μην συμμετέχει πλέον στην Ενιαία Αγορά και την Τελωνειακή Ένωση της ΕΕ. Η Επιτροπή ήταν πάντα πολύ σαφής σχετικά με αυτό”.
Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λέιν είπε ότι “οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.
Η ευθύνη μας είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για όλες τις πιθανότητες, συμπεριλαμβανομένης της μη σύναψης συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο την 1η Ιανουαρίου 2021. Γι ‘αυτό προχωρούμε σήμερα με αυτά τα μέτρα.
Ωστόσο, δεδομένου ότι το τέλος της μετάβασης είναι πολύ κοντά, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι εάν και όταν βρεθεί μια συμφωνία, μπορεί να τεθεί σε ισχύ εγκαίρως”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης