Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με click away η αγορά παιγνιδιών πλην... της εταιρίας Jumbo, τι σχεδιάζεται

tags :
Με click away η αγορά παιγνιδιών πλην... της εταιρίας Jumbo, τι σχεδιάζεται
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου τα καταστήματα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα εν όψει των γιορτών, αφήνουν στελέχη της αγοράς τα οποία αν και βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχουν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε και αν θα γίνει το άνοιγμα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σύνδεσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, κ. Γιάννη Παπαδόπουλο, αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι ότι το μόνο που θα λειτουργήσει στην αγορά (πιθανόν από το προσεχές Σάββατο ή τη Δευτέρα) είναι το click away ήτοι η εξ αποστάσεως παραγγελία και πληρωμή των προϊόντων και η μετέπειτα παραλαβή τους από το κατάστημα.
Ο τρόπος αυτός θα καλύψει μόνο ένα μικρό μέρος του τζίρου της χριστουγεννιάτικης αγοράς, αλλά παράλληλα θα αποσυμφορήσει σημαντικά από τον τεράστιο όγκο των παραγγελιών, τις ταχυμεταφορές.

Οι ωφελούμενοι από το click away

Σύμφωνα με τον ίδιο από την μέθοδο του click away ενδεχομένως να ωφεληθούν αφενός μεν όσα καταστήματα έχουν πολύ καλή διαδικτυακή παρουσία (μέσα από τις σελίδες του μπορεί να βρει ο καταναλωτής το προϊόν που αναζητά), αλλά και όσα φυσικά καταστήματα έχουν τις υποδομές για παράδοση εκτός του εμπορικού τους χώρου.
Όπως όπως επισημαίνει ο Παπαδόπουλος είναι αδύνατον να εφαρμοστεί το click away ακόμη και σε καταστήματα μεγάλων αλυσίδων που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό, χωρίς πάρκινγκ και ωφέλιμο υπαίθριο χώρο.
Για πολλά στελέχη της αγοράς η εφαρμογή του click away λειτουργούσε σε ορισμένες περιπτώσεις καθ’ όλη την διάρκεια του lockdown παράνομα, αφού δεν μπορούσαν να γίνουν τιμολογήσεις.
«Είναι καιρός η πρακτική αυτή να γίνει και επίσημη πλέον», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Eπανεξετάζουν την στάση τους τα Jumbo

Mία από τις αλυσίδες που επανεξετάζει την στάση τους μπροστά στα νέα δεδομένα είναι η αλυσίδα Jumbο, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να ακολουθήσει το click away, ενώ χτες ακούστηκε ότι έβγαλε σε αναστολή όλους τους εργαζόμενους του εμπορικού της τμήματος.
Να σημειωθεί ότι εδώ και λίγες ημέρες το ηλεκτρονικό κατάστημα των Jumbo έκλεισε μετά τις χιλιάδες νέες παραγγελίες που συγκεντρώθηκαν σε λίγες ημέρες.
Σε μήνυμα του από το πρωί το e-shop της αλυσίδας ενημερώνει πως:
«Αγαπητοί φίλοι του Jumbo, η αγάπη σας μας έβγαλε νοκ άουτ!
Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ μέχρι νεωτέρας, ώστε να εξυπηρετήσουμε απρόσκοπτα τον μέχρι τώρα τεράστιο όγκο παραγγελιών.
Σας ευχαριστούμε που προτιμάτε τον κόσμο των Jumbo και λυπούμαστε ειλικρινά για την αναστάτωση.
Θα είμαστε σύντομα κοντά σας.
Η ενέργεια “Ευχοστολίδια ΟΠΑΠ” πραγματοποιείται κανονικά».

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης