Τελευταία Νέα
Διεθνή

CAAC: Οδηγίες στις Κινέζες αεροσυνοδούς θα φορούν πάνες για προστασία από τον κορωνοϊό

CAAC: Οδηγίες στις Κινέζες αεροσυνοδούς θα φορούν πάνες για προστασία από τον κορωνοϊό
Η Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC) έδωσε στη δημοσιότητα νέες κατευθυντήριες γραμμές για την αεροπορική βιομηχανία της χώρας
Αδιαμφισβήτητα θα ακούσουμε πολλά ακόμη περίεργα με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού.
Η είδηση αυτή τη φορά προέρχεται από τη Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC) η οποία έδωσε στη δημοσιότητα νέες κατευθυντήριες γραμμές για την αεροπορική βιομηχανία της χώρας, την οποία και εποπτεύει.
Σύμφωνα με το CNN το συγκεκριμένο έγγραφο περιλαμβάνονται οδηγίες για την πρόληψη και τον έλεγχο επιδημιών για τις αεροπορικές εταιρείες. Ακόμη περιέχει συμβουλές σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές υγιεινής που πρέπει να πραγματοποιούνται σε αεροσκάφη και σε αεροδρόμια.
Παράλληλα μία ενότητα του εγγράφου συμβουλεύει το πλήρωμα της καμπίνας σε πτήσεις από και προς τις χώρες υψηλού κινδύνου να φορούν «ιατρικές μάσκες, ιατρικά γάντια μιας χρήσης με διπλό στρώμα, γυαλιά, καπέλα μίας χρήσης, προστατευτικά ρούχα μίας χρήσης καθώς και καλύμματα παπουτσιών μίας χρήσης».
Ωστόσο μία από τις προτάσεις έχει προκαλέσει πολλά σχόλια.
Και αυτό διότι υπάρχει οδηγία οι αεροσυνοδοί να φορούν πάνες μίας χρήσης έτσι ώστε να αποφεύγουν τη χρήση της τουαλέτας.
Συγκεκριμένα η πρόταση αναφέρει τα εξής:
«Συνιστάται στα μέλη του πληρώματος καμπίνας να φορούν πάνες μίας χρήσης και να αποφεύγουν τη χρήση της τουαλέτας για την αποφυγή κινδύνων μόλυνσης».
Παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες συμβουλές φαίνονται δραματικές, οι τουαλέτες δεν αποκλείεται να εγκυμονούν κινδύνους καθώς είναι το μικρότερο μέρος ενός αεροπλάνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης