Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (Κομισιόν): Την Κυριακή (13/12) θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το Brexit

Von der Leyen (Κομισιόν): Την Κυριακή (13/12) θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το Brexit
«Είμαστε πρόθυμοι να παραχωρήσουμε πρόσβαση στην ενιαία αγορά στους Βρετανούς φίλους μας» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen
Τρεις ημέρες διορία έδωσε η πρόεδρος της Κομισιόν στους διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου για να κλείσουν εμπορική συμφωνία.
Η 
Ursula von der Leyen δήλωσε στις 10 Δεκεμβρίου 2020: «Θα πάρουμε απόφαση την Κυριακή».
Οπως μεταδίδει το SkyNews, μιλώντας κατά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, έκανε λόγο για μακρά συνομιλία με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Boris Johnson κατά το τρίωρο δείπνο τους.
«Ηταν μια καλή συνομιλία, αλλά είναι δύσκολο», είπε η κ. von der Leyen για το δείπνο της με τον κ. Johnson, καθώς οι ηγέτες της ΕΕ άρχισαν να συγκεντρώνονται την Πέμπτη για να συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση των εμπορικών συνομιλιών μετά το Brexit.
«Είμαστε πρόθυμοι να παραχωρήσουμε πρόσβαση στην ενιαία αγορά στους Βρετανούς φίλους μας - είναι η μεγαλύτερη ενιαία αγορά στον κόσμο - αλλά οι συνθήκες πρέπει να είναι δίκαιες.
Πρέπει να είναι δίκαιοι για τους εργαζόμενους και για τις εταιρείες μας και αυτή η λεπτή ισορροπία δικαιοσύνης δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής», σημείωσε.
«Οι διαπραγματευτές μας εξακολουθούν να εργάζονται και θα λάβουμε απόφαση την Κυριακή», πρόσθεσε η πρόεδρος της Κομισιόν

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης