Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Θρίαμβο» χαρακτηρίζει o Musk την... συντριβή του Starship SN8 στην πρώτη του πτήση για τον Άρη

tags :
«Θρίαμβο» χαρακτηρίζει o Musk την... συντριβή του Starship SN8 στην πρώτη του πτήση για τον Άρη
Απόλυτα ικανοποιημένος δηλώνει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, SpaceX Elon Musk
«Άρη σου ‘ρχόμαστε!» ήταν το σύνθημα της απογείωσης του Starship SN8, αλλά η προσγείωση ήρθε γρήγορα και ήταν ανώμαλη, αφού το ιδιωτικό μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο του μεγιστάνα  Elon Musk και της εταιρίας του SpaceX συνετρίβη καταλήγοντας σε μια πύρινη μπάλα.
Το διαστημόπλοιο εξερράγη κατά την προσγείωσή του στην επιφάνεια της Γης κατά την επιστροφή του από τη σύντομη δοκιμαστική πτήση του.
Το δοκιμαστικό ταξίδι του πυραύλου Starship SN8 άρχισε από τις πυραυλικές εγκαταστάσεις της εταιρίας Boca Chica στο νότιο Τέξας στις 5:45 μ.μ. την, Τετάρτη 9/12.
Η δοκιμαστική πτήση του πυραύλου διήρκεσε κάτι λιγότερο από 7 λεπτά, (6’ 40’’) πιάνοντας τα 41.000 πόδια πριν ξεκινήσει να επιστρέφει στο έδαφος.
synetrivi-to-skafos-tis-spacex-kata-tin-epistrofi-toy-vinteo0
Αυτό που κατέδειξε είναι ότι έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σωστά το σύστημα ώσης από την εταιρία του κ. Musk, με σκοπό τη μεταφορά ανθρώπων και 100 τόνων ωφέλιμου φορτίου για μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη.
Οι εικόνες που αναμεταδόθηκαν απ’ ευθείας έδειξαν το σκάφος κατά την επιστροφή του να πλησιάζει προσεκτικά την επιφάνεια της Γης αλλά να εξαφανίζεται σε μια μπάλα φωτιάς καθώς άγγιζε το έδαφος.
Απτόητος ο δισεκατομμυριούχος κ. Musk, αποκάλεσε την συντριβή του SpaceX Starship των 216 εκατομμυρίων δολαρίων «θρίαμβο».
Φωτ.: Reuters
Την δικαιολόγησε μάλιστα, λέγοντας ότι κατά την κάθοδο η πίεση του καυσίμου στη δεξαμενή της κεφαλής ήταν χαμηλή, υποχρεώνοντας την καθοδική πορεία να γίνει με υψηλή ταχύτητα.
Ωστόσο, πρόσθεσε, η εταιρία αποκόμισε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόταν από τη δοκιμαστική πτήση, και χαιρέτισε την ανοδική πορεία στην αρχή της πτήσης ως επιτυχία, γράφοντας στο Twitter μετά την έκρηξη του πυραύλου: «Άρη, σου ερχόμαστε!»
Image


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης