Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Τα άτομα που θα εμβολιαστούν θα πρέπει να συνεχίζουν να φορούν μάσκα

Κορωνοϊός: Τα άτομα που θα εμβολιαστούν θα πρέπει να συνεχίζουν να φορούν μάσκα
Τα ερευνητικά δεδομένα για την ανοσία στην COVID-19 δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα αναπτύξουν μια ισχυρή ανοσοαπόκριση, αλλά ορισμένοι εξακολουθούν να διατρέχουν κίνδυνο επανεμφάνισης
Το να ξεπεράσει κανείς τη νόσο COVID-19 δεν σημαίνει ότι μπορεί και να σταματήσει να φοράει μάσκα αναφέρουν οι ειδικοί.
Τα ερευνητικά δεδομένα για την ανοσία στην COVID-19 δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα αναπτύξουν μια ισχυρή ανοσοαπόκριση, αλλά ορισμένοι εξακολουθούν να διατρέχουν κίνδυνο επανεμφάνισης.
Το ίδιο ισχύει και για τα εμβόλια για την COVID-19.
Φάρμακα όπως τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna έχουν επίπεδο αποτελεσματικότητας περίπου 95% στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών. Αλλά η ανοσία ξεκινά λίγες μέρες μετά την πρώτη δόση και η καλύτερη προστασία επιτυγχάνεται λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.
Τα άτομα που θα εμβολιαστούν θα πρέπει να φορούν μάσκα μεταξύ των δύο δόσεων, αλλά και μετά τη δεύτερη δόση, για να μην κολλήσουν την κορωνοϊό προτού αναπτύξει ο οργανισμός τους ανοσία σε αυτή.
Το θέμα που επισημαίνουν όμως οι επιστήμονες είναι ότι θα χρειαστεί να φοράμε μάσκα προσώπου ακόμη και πολύ μετά από τη δεύτερη δόση, καθώς οι ερευνητές προσπαθούν να απαντήσουν ένα σημαντικό ερώτημα για το εάν μπορούν οι ανοσοποιημένοι να μολύνουν άλλους.
Το εμβόλιο κορονοϊού θα αποτρέψει τον καθένα από το να εκδηλώσει απειλητικές για τη ζωή του επιπλοκές της COVID-19.
Αλλά ενδέχεται να εξακολουθούν να μεταδίδουν τον κορωνοϊό, ειδικά σε εκείνες τις κοινότητες που παρουσιάζουν έξαρση κρουσμάτων.
Απλά το ανοσοποιητικό τους σύστημα θα έχει ήδη παράγει μαζικά αντισώματα που θα μπορούν να εμποδίσουν τον ιό SARS-CoV-2 να καταστρέψει τον πνευμονικό ιστό, έως το σημείο όπου εμφανίζονται σοβαρά συμπτώματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης