Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Συμμαχία Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν για την αντιμετώπιση των προκλήσεων

Erdogan: Συμμαχία Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Πιστεύω ότι το Αζερμπαϊτζάν θα συνεχίσει να γράφει ιστορία υπό την προεδρία του Ilham Aliyev, δήλωσε ο Erdogan μετά την συμφωνία στο Nagorno Karabakh
Όσο η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν αλληλοσυμπληρώνονται, θα συνεχίσουν να ξεπερνούν επιτυχώς τις προκλήσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος Erdogan, κατά τη διάρκεια παρέλασης στο Μπακού για την πρόσφατη απελευθέρωση του Nagorno Karabakh
"Πιστεύω ότι το Αζερμπαϊτζάν θα συνεχίσει να γράφει ιστορία υπό την προεδρία του Ilham Aliyev", δήλωσε ο Erdogan, συγχαίροντας τον ομόλογό του στο Αζερμπαϊτζάν για τη νίκη.
Τονίζοντας τους πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, ο πρόεδρος της Τουρκίας η εξέφρασε ότι:
«Όπως και το Αζερμπαϊτζάν, η Τουρκία ένιωσε επίσης τον πόνο της κατοχής του Nagorno Karabakh για 30 χρόνια».
"Σήμερα είναι μια μέρα νίκης και υπερηφάνειας για ολόκληρο τον τουρκικό κόσμο", υπογράμμισε ο Erdogan.
Ωστόσο, ο Erdogan προειδοποίησε επίσης ότι το γεγονός ότι τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν απελευθερώθηκαν από την κατοχή, δεν σημαίνει ότι ο αγώνας έχει λήξει.
"Ελπίζουμε οι Αρμένιοι πολιτικοί να αξιολογήσουν σωστά την τρέχουσα κατάστασή και να σχεδιάσουν τις μελλοντικές στρατηγικές αναλόγως.
Εάν ο λαός της Αρμενίας λάβει επίσης τα απαραίτητα διδάγματα από τον πρόσφατο πόλεμο στο Nagorno Karabakh αυτό θα σήμαινε την έναρξη μιας νέας περιόδου στην περιοχή", είπε, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής, οι Αρμενικές αρχές έχουν σπαταλήσει τους πόρους των λαών τους για να συνεχίσουν την κατοχή.
Η Άγκυρα έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει πλήρως το Μπακού στις προσπάθειές της να απελευθερώσει τα εδάφη της από την αρμενική κατοχή.

Στρατιωτική παρέλαση για τη συμφωνία

Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού (10/12).
Στην παρέλαση, την οποία παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Τουρκίας συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 στρατιώτες και δεκάδες στρατιωτικά οχήματα, ελικόπτερα και αεροπλάνα.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης