Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sputnik V - Κορωνοϊός: Ανεξάρτητη Επιτροπή επιβεβαίωσε την ασφάλεια του εμβολίου

Sputnik V - Κορωνοϊός: Ανεξάρτητη Επιτροπή επιβεβαίωσε την ασφάλεια του εμβολίου
Aνεξάρτητη Επιτροπή Παρακολούθησης Δεδομένων, η οποία παρακολουθεί τις κλινικές δοκιμές του Sputnik V, επιβεβαίωσε την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου
Μία ανεξάρτητη Επιτροπή Παρακολούθησης Δεδομένων, η οποία επιβλέπει τις κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού, επιβεβαίωσε την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά του, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε το μέλος της Επιτροπής Ramil Khabriev.
«Εκ μέρους της Επιτροπής μας, μπορούμε να επαναλάβουμε πως αποτελέσματα δείχνουν πως το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και ασφαλές».
Αυτό δήλωσε ο Khabriev, ο οποίος είναι και μέλος της ρωσικής Ακαδημίας Επιστημόνων, και τόνισε πως το εμβόλιο εμφανίζει αποτελεσματικότητα της τάξης του 70% ύστερα από την πρώτη δόση.
Η αποτελεσματικότητα φτάνει κοντά στο 99% ύστερα από τη λήψη της δεύτερης.

«Προβλέπω εκρηκτική ζήτηση»

Υπενθυμίζεται πως χθες (10/120 το ρωσικό υπουργείο Υγείας επέβαλε μέγιστη τιμή χονδρικής στο Sputnik V τα 1.942 ρούβλια (26 δολάρια) για δύο δόσεις, όπως είπε ο βοηθός του Ρώσου υπουργού Υγείας.
«Το Ρωσικό Υπουργείο Υγείας καταχώρισε τη μάξιμουμ χονδρική τιμή του παρασκευαστή για το εμβόλιο κατά της μετάδοσης της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού, Sputnik V που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια.
Η τιμή είναι στα 1.942 ρούβλια για τις δύο δόσεις» τόνισε στους δημοσιογράφους ο Kuznetsov.
Παράλληλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός, εξέφρασε την άποψή του πως το εμβόλιο θα γίνει εξαιρετικά δημοφιλές παγκοσμίως καθώς πολλές χώρες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς του πληθυσμού τους με αυτό.
«Προβλέπω μια μεγάλη, εκρηκτική ζήτηση για ένα τόσο δημοφιλές προϊόν, όπως το εμβόλιό μας κατά του κορωνοϊού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης