Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κόντρα ανάμεσα σε Βόρεια και Νότια Κορέα - Η αδερφή του Kim επιτέθηκε στην ΥΠΕΞ της Σεούλ με αφορμή τον κορωνοϊό

Νέα κόντρα ανάμεσα σε Βόρεια και Νότια Κορέα - Η αδερφή του Kim επιτέθηκε στην ΥΠΕΞ της Σεούλ με αφορμή τον κορωνοϊό
Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης στην ήδη τεταμένη σχέση Πιονγιάνγκ - Σεούλ άνοιξε η δήλωση της ΥΠΕΞ της Νότιας Κορέας η οποία πυροδότησε τη σφοδρή αντίδραση της αδερφής του Kim Jong Un
Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης στην ήδη τεταμένη σχέση Πιονγιάνγκ-Σεούλ άνοιξε η δήλωση της υπουργού Εξωτερικών της Νότιας Κορέας η οποία πυροδότησε τη σφοδρή αντίδραση της αδερφής του Kim Jong Un, της «Σιδηράς κυρίας της Βόρειας Κορέας», όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν.
Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν η Kang Kyung-wha υποστήριξε ότι αδυνατεί να πιστέψει πως στη Βόρεια Κορέα δεν έχουν κρούσματα κορωνοϊού.
Κατά την προσφιλή τακτική της, η Πιονγιάνγκ δεν άφησε το σχόλιο να πέσει κάτω, με την αδερφή του Kim Jong Un, Kim Yo Jong, να χαρακτηρίζει αγενή την υπουργό Εξωτερικών της Σεούλ και να διαμηνύει ότι θα «το πληρώσει».
Δύο μήνες έχουν περάσει από τότε που σε παρέλαση ο Kim Jong Un  διατράνωνε ότι η χώρα του είναι υπόδειγμα, καθώς δεν έχει μολύνσεις από τη νόσο Covid-19.
Η Kim Yo Jong, αντικατέστησε τον αδερφό της σε μια περίοδο που οι φήμες τον ήθελαν να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Αν και ο ίδιος επανήλθε, οι ειδικοί είχαν ενδείξεις ότι η επιρροή της αυξανόταν, καθώς εμφανίστηκε σε σειρά διπλωματικών εκδηλώσεων το 2018 και το 2019.
Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες στη Νότια Κορέα το 2018 και η αποτυχημένη Σύνοδος Κορυφής με τον Trump το 2019.
Ωστόσο το 2020, η Kim Yo Jong,πέραν των διεθνών επαφών, διαδραμάτισε και ένα πιο δημόσιο ρόλο πολιτικά, αναβαθμίζοντας την εικόνα της σε πολιτικό παίκτη με μεγάλη επιρροή. Μάλιστα ήταν ξεκάθαρο ότι η αδερφή του Kim Jong Un δεν δρούσε πλέον μόνον για λογαριασμό του αδερφού της, αλλά είχε τη δική της αυτόνομη πολιτική οντότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης