Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γιατί διόρθωσαν οι Ολλανδοί της Reggeborgh το νομικό τους λάθος για τον Ελλάκτωρα;

Γιατί διόρθωσαν οι Ολλανδοί της Reggeborgh το νομικό τους λάθος για τον Ελλάκτωρα;
Προσμετρούν πλέον τα stock options του Λ. Μπόμπολα δίχως τιμή εξάσκησης - Πως αποφεύγουν την Δημόσια Πρόταση - Εκτεθειμένη η Ε.Κ.
Όπως ο διάολος το λιβάνι συνεχίζουν να αποφεύγουν την Δημόσια Πρόταση για την Ελλάκτωρ οι Ολλανδοί του Reggeborgh και επιδιώκουν τον έλεγχο της, δίχως όμως να καταβάλλουν ένα τίμημα προς όλους τους μετόχους, όπως συμβαίνει δηλαδή παγκοσμίως για τις εταιρείες – στόχους που αντιμετωπίζουν εξαγορές.
Όπως θα δούμε, όμως, διόρθωσαν το νομικό τους λάθος και από προχθές προσμετρούν στις μετοχές που κατέχουν (σύνολο 22,90%) και το ποσοστό του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα – ενώ συνεχίζουν τις αγορές μετοχών προκειμένου με ένα ποσοστό περί το 30% να συγκρουστούν με την παρούσα διοίκηση στο δεύτερο Proxy Fight που προσφέρει η Ελλάκτωρ στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Ακούσιος σύμμαχος

Ακούσιος σύμμαχος στις προσπάθειες των Ολλανδών για τον έλεγχο της εταιρείας παραμένει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: η τελευταία αφενός αρνήθηκε να τους απευθύνει ερώτημα για το ποσοστό που κατέχουν και αφετέρου δεν απηύθυνε ερώτημα - απο τον περασμένο Σεπτέμβριο - για την τιμή εξάσκησης των δικαιωμάτων προαίρεσης.
Διότι εαν δεν γνωρίζουν οι επενδυτές την τιμή εξάσκησης των δικαιωμάτων δεν μπορούν να υπολογίσουν το προσφερόμενο τίμημα μιας ενδεχόμενης  δημόσιας πρότασης – καθως ήταν πασιφανές  οι Ολλανδοί θα προχωρούσαν και σε διαπραγματεύσεις για το 25,4% του Αμερικανικού Fund Farallon.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι, οι Ολλανδοί συνεχίζουν να μην σέβονται την μειοψηφία των μετόχων και εισήλθαν σε διαπραγματεύσεις – δίχως επιτυχία - με το Farallon για την απόκτηση του 25,4%.
Επι της ουσίας, οι Ολλανδοί συνεχίζουν να υπεκφεύγουν για την υποβολή της Δημόσιας Πρότασης και επιδιώκουν να σύρουν τους υπόλοιπους μετόχους σε αύξηση κεφαλαίου όπως ισχυρίζονται προκειμένου να μην χάσουν το ποσοστό τους.

Η εμφάνιση των εφοπλιστών θα φέρει άνοδο στην μετοχή

Oι αγορές μετοχών απο το μπλοκ των Ολλανδών στηρίζουν προσώρας την μετοχή.
Η εμφάνιση των εφοπλιστών Γ. Καυμενάκη – Δ. Μπάκου οι οποίοι διαθέτουν την στήριξη της Εθνικής Τράπεζας, αλλάζει το παιχνίδι και ενδεχομένως να προκαλέσει άνοδο της μετοχής καθώς αποτελούν το αντίπαλο δέος στην πλευρά των Ολλανδών.
Τα κεφάλαια που διαθέτουν οι δυο επιχειρηματίες στην Εθνική Τράπεζα και η μόχλευση που μπορούν να επιτύχουν θεωρούνται αρκετά προκειμένου να συμφωνήσουν με το Αμερικανικό Farallon.  
    
Γιατί οι Ολλανδοί άλλαξαν την προχθεσινή ανακοίνωση

Προκειμένου να έχουν νομική κάλυψη των ενεργειών τους  - απο προχθές - προσμετρούν στις μετοχές που κατέχουν και τα δικαίωματα
προαίρεσης  μετοχών (Stock Options) ποσοστού 12,45% του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα, δίχως να αναφέρουν την τιμή εξάσκησης με την οποία θα αποκτηθούν αυτές οι μετοχές. 
Με άλλα λόγια, διόρθωσαν το λάθος που είχε διαπράξει το νομικό γραφείο με το οποίο συνεργάζονται καθώς στις 10 Σεπτεμβρίου είχε ανακοινώσει στο χρηματιστήριο ότι κατέχουν 5,4% και προτίθενται μελλοντικά να ασκήσουν τα δικαιώματα για το 12,45%.
Προφανώς, η διόρθωση προήλθε απο νομικούς οι οποίοι γνωρίζουν το αντικείμενο, αλλά και τις επιπλοκές που ενδέχεται να δημιουργηθούν.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης