Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στο πρόγραμμα Εξοικονομώ - Αυτονομώ η Attica Bank

tags :
Στο πρόγραμμα Εξοικονομώ - Αυτονομώ η Attica Bank
Η Attica Bank συμμετέχει ενεργά στον Γ ΄κύκλο του Προγράμματος Εξοικονόμηση Εξοικονομώ - Αυτονομώ
Η Attica Bank με στόχο την στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους, με παράλληλη εξοικονόμηση χρημάτων και αύξηση της αξίας των ακινήτων τους, συμμετέχει ενεργά στον Γ ΄κύκλο του Προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ, "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ".
Το νέο πρόγραμμα "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ–ΑΥΤΟΝΟΜΩ" προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται από την πανδημία Covid-19, στοχεύοντας επίσης σε μια ενεργειακή μετάβαση για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, απολιγνιτοποίηση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας).
Συγκεκριμένα, αφορά παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και δαπάνες αυτονόμησης στον οικιακό κτηριακό τομέα στο πλαίσιο της μετάβασης σε ένα "Έξυπνο Σπίτι".
Απευθύνεται σε πολύ ευρύτερο κοινό σε σχέση με το υφιστάμενο, καθώς στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση περίπου 60.000 κατοικιών ανά έτος, δηλαδή στην ανακαίνιση του 15% των κατοικιών στην Ελλάδα έως το 2030.   
Η Attica Bank συνεχίζει τη συμμετοχή της στο Γ΄ Κύκλο του Προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ, "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ - ΑΥΤΟΝΟΜΩ" παρέχοντας δάνεια για την υλοποίηση των επιλέξιμων παρεμβάσεων με τους ακόλουθους ευνοϊκούς όρους:
-Προνομιακό επιτόκιο, λόγω της άτοκης συμμετοχής του Ταμείου Εξοικονομώ ΙΙ σε ποσοστό 33,33% στο κεφάλαιο του δανείου.  
-Επιδότηση Επιτοκίου από το Πρόγραμμα σε ποσοστό 100%.
-Μειωμένη Εισφορά του Ν.128/75, καθώς με την εισφορά επιβαρύνονται μόνο τα κεφάλαια της Τράπεζας, δηλ. 66,67% του ποσού του δανείου.
-Άνευ εμπράγματων εξασφαλίσεων.
-Μηδενικό κόστος διαχείρισης δανειακού φακέλου.
Η Attica Bank συνεργάζεται με έμπειρους κατά τόπους επαγγελματίες (συντονιστές / σύμβουλοι έργου, ενεργειακοί επιθεωρητές, εργολάβοι, μηχανικοί κ.λπ.) που αναλαμβάνουν το σύνολο του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης της κατοικίας και είναι δίπλα σας σε κάθε βήμα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα αλλά και των αιτημάτων δανειοδότησης από τους ενδιαφερομένους γίνεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του προγράμματος https://exoikonomo2020.gov.gr, οι δε υποβολές θα ξεκινήσουν διαδοχικά ανά ομάδα Περιφερειών από τις 11/12/2020.
Για αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Τράπεζας https://exoikonomo.atticabank.gr, να καλέσουν στην υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της Τράπεζας στο 210 3669000, αλλά και να απευθυνθούν στο δίκτυο καταστημάτων της Attica Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης