Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Κινέζα «Μάτα Χάρι» ξελόγιαζε υψηλόβαθμους αξιωματούχους για να αποσπά κρατικά μυστικά

tags :
Σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Κινέζα «Μάτα Χάρι» ξελόγιαζε υψηλόβαθμους αξιωματούχους για να αποσπά κρατικά μυστικά
Η Κινέζα γυναίκα - αράχνη με το όνομα Christine Fang βρέθηκε στο στόχαστρο του FBI, όταν κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι διατηρούσε παράλληλο ερωτικό δεσμό με δυο δημάρχους σε κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ
Η «Μάτα Χάρι» με εξωτικά τα σχιστά μάτια και τα κινεζικά χαρακτηριστικά, έχει προκαλέσει τριγμούς στην πολιτική της Αμερικής, αφού με όπλο τα θέλγητρά της και το σεξ παρέσυρε υψηλόβαθμους αξιωματούχους στο κρεβάτι για να τους αποσπά κρατικά μυστικά. 
Η Κινέζα γυναίκα - αράχνη με το όνομα Christine Fang ή Fang Fang βρέθηκε στο στόχαστρο του FBI, όταν κίνησε υποψίες καθώς διατηρούσε παράλληλο ερωτικό δεσμό με δυο δημάρχους σε κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ.
Κι όταν κατάλαβε ότι την παρακολουθούν επέστρεψε στην πατρίδα της.
Η Fang μεταξύ του 2011 και του 2015, διοργάνωνε φιλανθρωπικά γκαλά, ώστε να προσεγγίζει υψηλόβαθμους αξιωματούχους, δημάρχους, βουλευτές και γερουσιαστές της Καλιφόρνια, τους φλέρταρε κι όταν έπεφταν στα δίχτυα της, τους αποσπούσε κρατικά μυστικά, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας.

Η βιτρίνα της φιλανθρωπίας και η εκτόξευση της φήμης της

Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες Daily Mail και Sun, η Fang ήρθε στις ΗΠΑ στα 20 της, γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και εξελέγη πρόεδρος της Κινεζικής Ένωσης Φοιτητών και των Αμερικανικών Δημοσίων Υποθέσεων της Ασίας του Ειρηνικού Νησιωτικού (APAPA).
Χρησιμοποίησε αυτές τις θέσεις για να αποκτήσει και διατηρήσει άκρες στους τοπικούς πολιτικούς κύκλους Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, ωστόσο, «είναι άγνωστο τι πληροφορίες έχει συλλέξει και αν τις έχει μοιραστεί».
Πηγές πάντως ανέφεραν στον ιστότοπο Αxios ότι, μία από τις στενές επαφές που είχε ήταν με τον πρώην δήμαρχο του Φρέμοντ Bill Harrison, αλλά και με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή της Καλιφόρνια, Eric Swalwell, τη σχέση του οποίου αποκάλυψε ο Donald Trump Τζούνιορ, δηλώνοντας ότι ο Δημοκρατικός γερουσιαστής αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα.
Ο Swalwell ήταν άγαμος την περίοδο που έβγαινε με την Φανγκ από το 2012 έως το 2015, αρνήθηκε ότι είχε σεξουαλική σχέση με την Κινέζα κατάσκοπο κατηγορώντας τον Αμερικανό πρόεδρο πως έχει εξαπολύσει πόλεμο δυσφήμισης εναντίον του.
Το γραφείο Τύπου του Swalwell δήλωσε στην «Sun»:
«Ο γερουσιαστής έχει δώσει πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόσωπο με το οποίο γνωρίστηκαν πριν από οκτώ χρόνια και δεν έχει επαφές μαζί του για πάνω από έξι».
Πηγές ωστόσο κάνουν λόγο και για άλλους Δημοκρατικούς αλλά και Ρεπουμπλικάνους «θύματα» της γυναίκας – αράχνης.
 
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης