Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Έκκληση των υγειονομικών για ενίσχυση των υποδομών καθώς γέμισαν οι ΜΕΘ

Σουηδία: Έκκληση των υγειονομικών για ενίσχυση των υποδομών καθώς γέμισαν οι ΜΕΘ
Νέα μέτρα περιορισμού αναμένεται να λάβει κυβέρνηση καθώς απέτυχε η  «ανοσία της αγέλης»
Έκκληση για «βοήθεια» απηύθυνε ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Στοκχόλμης Björn Ericsson, καθώς η Covid-19 «γεμίζει» τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου.
Ο Ericsson κάλεσε της κάλεσε τις σουηδικές αρχές να στείλουν εξειδικευμένο υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την ώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας πλήττει την πρωτεύουσα της Σουηδίας.
Η Σουηδία, η οποία δεν επέλεξε τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που υιοθέτησαν πολλά ευρωπαϊκά έθνη, κατέγραψε πολύ περισσότερα θύματα από Covid-19, αναλογικά με τον πληθυσμό της, σε σύγκριση με τα γειτονικά κράτη, με το σύνολο των νεκρών να φτάνει σχεδόν τους 7.300 την Τετάρτη.
Η Στοκχόλμη και τα περίχωρα συγκαταλέγονται στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο με 2.836 θανάτους, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς και το σύστημα υγείας πιέζεται.
«Χρειαζόμαστε βοήθεια», δήλωσε ο Ericsson, αναφερόμενος στην αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών.
Σημειώνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση της Σουηδίας έθεσε αυστηρότερους περιορισμούς στις δημόσιες συγκεντρώσεις, ενώ τα γυμνάσια πραγματοποιούν εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση κάλεσε το κοινοβούλιο να της δώσει περισσότερη εξουσία για την εφαρμογή μερικού lockdown, όπως το κλείσιμο εμπορικών κέντρων και γυμναστηρίων.
Μέχρι στιγμής, τα μέτρα ήταν ως επί το πλείστον εθελοντικά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν γεμάτα, με εικόνες από τους πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους πριν από τα Χριστούγεννα, να προκαλούν αίσθηση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης