Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Άμεση εκκίνηση του Ταμείου Ανάκαμψης με απολιγνιτοποίηση και ψηφιοποίηση

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Άμεση εκκίνηση του Ταμείου Ανάκαμψης με απολιγνιτοποίηση και ψηφιοποίηση
Την άμεση αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάπτυξης ύψους 5,5 δισ. εντός του 2021 μέσω ώριμων έργων όπως η απολιγνιτοποίηση και η ψηφιοποίηση του δημοσίου ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών
Την άμεση αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάπτυξης ύψους 5,5 δισ. εντός του 2021 μέσω ώριμων έργων όπως η απολιγνιτοποίηση και η ψηφιοποίηση του δημοσίου ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Μιλώντας στο συνέδριο του Econοmist για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Recovery & Resilience Fund), του γνωστού ως Ταμείο Ανάκαμψης, ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Ελλάδα προτίθεται να προωθήσει μέσω του Ταμείου μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις που θα αλληλοσυμπληρώνονται, αντανακλώντας και τους στόχους που θέτει η Ε.Ε..
Ο Υπουργός Οικονομικών θύμισε ότι το ελληνικό πρόγραμμα που έχει σταλεί στις Βρυξέλλες βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες προσαρμοσμένους στις κατευθυντήριες γραμμές της Ε.Ε.:
-Πράσινη μετάβαση με επενδύσεις σε εμβληματικά project όπως το πρόγραμμα "Εξοικονομώ - Αυτονομώ" και η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών με την ενδοχώρα.
-Ψηφιακή μετάβαση με έργα όπως η δημιουργία δικτύων 5G και η ψηφιοποίηση του δημοσίου.
-Κοινωνική συνοχή, αναβάθμιση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης και αναβάθμιση του δικτύου κοινωνικής προστασίας, έρευνα.
-Ιδιωτικές επενδύσεις, υποδομές που θα είναι έξυπνες και αειφόρες.
Ο υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θα ευεργετηθεί το 2021 με κονδύλια ύψους 5,5 δισ. ευρώ που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη κατά 2,1%, ποσοστό πολύ υψηλότερο από ό,τι σε άλλες χώρες της Ε.Ε..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης