Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Στο 86% η αποτελεσματικότητα του κινεζικού εμβολίου της Sinopharm

Κορωνοϊός: Στο 86% η αποτελεσματικότητα του κινεζικού εμβολίου της Sinopharm
Τα δεδομένα προέκυψαν από δοκιμές σε 31.000 εθελοντές στα Εμιράτα
Αποτελεσματικότητα κατά 86% κατά της Covid-19 έδειξε πως έχει το υποψήφιο κινεζικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα μιας δοκιμής Φάσης 3 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Τα Εμιράτα ανέφεραν ότι έχουν ήδη καταχωρίσει εμβόλιο από την κρατική Sinopharm, σύμφωνα με δήλωση στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.
Οι δοκιμές Φάσης 3 ξεκίνησαν από τον Ιούλιο του 2020, ενώ η χρήση έκτακτης ανάγκης «έτρεξε» τρεις μήνες αργότερα.
Στην Κίνα, το εμβόλιο έχει ήδη χορηγηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, με άδεια έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν έχει ακόμη λάβει έγκριση για δημόσια χρήση από οποιονδήποτε ρυθμιστή φαρμάκων.
Τα δεδομένα προέκυψαν από δοκιμές σε 31.000 εθελοντές στα Εμιράτα, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο ήταν πολύ αποτελεσματικό στην πρόληψη μέτριων και σοβαρών περιπτώσεων Covid-19 και δεν προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Κίνα: Υπό έλεγχο η επιδημία του κορωνοϊού, μόλις 15 κρούσματα σε 24 ώρες (9/12)

Την ίδια ώρα, υπό πλήρη έλεγχο παραμένει η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν μόλις 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα, όσα ήταν και την προηγούμενη ημέρα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κίνας, από τα 15 κρούσματα, τα 11 ήταν εισαγόμενα, δηλαδή αφορούσαν ταξιδιώτες, των οποίων η διάγνωση της μόλυνσης γίνεται κατά την άφιξή τους στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.
Οι υπόλοιπες 4 περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης του ιού εντοπίστηκαν στην επαρχία Σετσουάν.
Κατά τη διάρκεια του 24ωρου 11 ασθενείς ανέρρωσαν ενώ 163 επαφές τους ολοκλήρωσαν την ιατρική τους παρακολούθηση
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.634 επί συνόλου 86.661 μολύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης