Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Προς αυστηρότερο lockdown - Τα εμβόλια δεν θα αλλάξουν άμεσα την πορεία της επιδημίας

tags :
Merkel: Προς αυστηρότερο lockdown - Τα εμβόλια δεν θα αλλάξουν άμεσα την πορεία της επιδημίας
Δεν θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τόσους πολλούς ανθρώπους ώστε να δούμε μια σημαντική αλλαγή είπε η καγκελάριος
Την επιβολή αυστηρότερου lockdown στη Γερμανία ζητά η καγκελάριος Angela Merkel, η οποία υποστηρίζει πως οι εμβολιασμοί που θα γίνουν εντός του πρώτου τριμήνου του 2021, δεν θα καταφέρουν να αλλάξουν σημαντικά την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού.
Σε τοποθέτηση της στη Bundestag η Merkel υποστήριξε ότι οι πρωθυπουργοί των ομόσπονδων κρατιδίων πρέπει να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των επιστημόνων, οι οποίοι ζητούν από τους πολίτες να μειώσουν τις επαφές τους.
«Θα ήταν καλό να πάρουμε στα σοβαρά τι μας λένε οι επιστήμονες.
Δεν θα είμαστε σε θέση να εμβολιάσουμε τόσους πολλούς ανθρώπους εντός του α’ τριμήνου του 2021, το οποίο είναι και το χειμερινό τρίμηνο, ώστε να δούμε μια σημαντική αλλαγή» υποστήριξε η Merkel.
Βάσει της νομοθεσίας, η εξουσία για την επιβολή περιοριστικών μέτρων εναπόκειται στις κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων.
Αν και η καγκελάριος έχει ζητήσει αρκετές φορές την αυστηροποίηση των περιορισμών, πολλοί πρωθυπουργοί κρατιδίων έχουν αντιταχθεί σθεναρά.

Τι προτείνουν οι επιστήμονες

Σημειώνεται ότι η Γερμανία είναι σε μερικό lockdown εδώ και έξι εβδομάδες, με τα μπαρ και τα εστιατόρια να είναι κλειστά αλλά με τα σχολεία και τα καταστήματα να λειτουργούν κανονικά.
Αν και το μερικό lockdown επέδρασε θετικά, περιορίζοντας την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, παρόλο αυτά το επιδημιολογικό φορτίο στη Γερμανία παραμένει υψηλό.
Σε αυτό το πλαίσιο η Leopoldina, το επίσημο επιστημονικό συμβουλευτικό σώμα της γερμανικής κυβέρνησης, έχει συστήσει τα σχολεία να κλείσουν νωρίτερα από ότι σχεδιαζόταν για τις γιορτές των Χριστουγέννων καθώς και τα καταστήματα να μείνουν κλειστά τουλάχιστον έως τις 10 Ιανουαρίου.
Από την πλευρά της η Merkel υποστήριξε πως τα σχολεία θα μπορούσαν να επεκτείνουν τις γιορτές τους έως τις 10 Ιανουαρίου ή απλά να κάνουν διαδικτυακά μαθήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης