Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιο μέτρο της Ελλάδας προτείνει η IATA να ακολουθήσουν και άλλες χώρες

tags :
Ποιο μέτρο της Ελλάδας προτείνει η IATA να ακολουθήσουν και άλλες χώρες
Η Ένωση προτείνει 5 παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών που ακολούθησαν χώρες για την στήριξη των αερομεταφορών
Να προσθέσουν μέτρα τόνωσης της αγοράς στην υποστήριξη που παρέχουν για να διατηρήσουν την αεροπορία οικονομικά βιώσιμη, κάλεσε τις κυβερνήσεις η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).
Τι μέτρα; Η Ένωση προτείνει 5 παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών που ακολούθησαν χώρες για την στήριξη των αερομεταφορών.

Η Ελλάδα, καλό παράδειγμα

Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει και ένα παράδειγμα από την χώρα μας, το οποίο η IATA συνιστά να ακολουθήσουν και άλλες κυβερνήσεις.
“Η Ελλάδα επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΙΑΤΑ, εισήγαγε ένα πακέτο αποζημίωσης ανά θέση που πραγματοποιήθηκε για δύο μήνες και στήριξε τον τομέα”.

Τα μέχρι τώρα μέτρα στήριξης αερομεταφορών

Τέτοια μέτρα θα ενθάρρυναν τα ταξίδια, ενώ τα συστηματικά πρωτόκολλα δοκιμών θα επέτρεπαν ένα ασφαλές άνοιγμα των συνόρων.
*    Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, οι κυβερνήσεις έχουν βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να επιβιώσουν από την κρίση με περίπου 173 δις δολάρια σε διάφορες μορφές οικονομικής στήριξης.
*    Θα χρειαστεί περισσότερη υποστήριξη με τη μορφή οικονομικού κινήτρου. Πολλά από τα πακέτα υποστήριξης εξαντλούνται, αλλά οι απώλειες του κλάδου συνεχίζουν να αυξάνονται. Οι απώλειες των αεροπορικών εταιρειών προβλέπεται τώρα να φτάσουν τα 118 δις δολάρια φέτος και σχεδόν 39 δις δολάρια το 2021.
*    Ο κλάδος αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται μέσω μετρητών με ρυθμό σχεδόν 7 δις δολαρίων το μήνα το πρώτο εξάμηνο του 2021.
*    Η οικονομική στήριξη πρέπει να έρχεται με τρόπους που δεν αυξάνουν περαιτέρω το χρέος που έχει αυξηθεί κατά 51,4% στην κρίση σε 651 δις δολάρια. Για να το θέσουμε σε προοπτική, τα συνολικά έσοδα του κλάδου το 2021 αναμένεται να είναι 459 δις δολάρια.
«Θα χρειαστούν οικονομικά βιώσιμες αεροπορικές εταιρείες για να οδηγήσουν την ανάκαμψη από τα βάθη της κρίσης COVID-19, δήλωσε ο Αλεξάντερ Ντι Τζουνιάκ Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA.
Η κυβερνητική υποστήριξη ύψους 173 δις δολαρίων βοήθησε πολλούς να επιβιώσουν. Με τη δυνατότητα ανοίγματος των συνόρων με ασφάλεια και αναβίωσης των ταξιδιών με δοκιμές, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προσθέσουν μέτρα που ενθαρρύνουν τη ζήτηση.
Τέτοιες στοχευμένες πρωτοβουλίες θα βοηθήσουν στη δημιουργία εσόδων. Θα αποφύγουν την προσθήκη χρέους στις αεροπορικές εταιρείες και θα δημιουργήσουν αμέσως οικονομική δραστηριότητα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας».

Οι 5 βέλτιστες πρακτικές που προτείνει η ΙΑΤΑ

Η IATA εντόπισε πέντε αποδεδειγμένους τρόπους με τους οποίους οι κυβερνήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της αγοράς αεροπορικών ταξιδιών.
Αποφεύγοντας παράλληλα να προσθέσουν περισσότερο χρέος στους ισολογισμούς των αεροπορικών εταιρειών.
*    Οι προσωρινές παραιτήσεις ή αναστολές κρατικών επιβαρύνσεων, φόρων και τελών σε αεροπορικές εταιρείες και επιβάτες θα μειώσουν το κόστος πτήσης και θα μειώσουν το κόστος ταξιδιού για τους επιβάτες.
*    Δρομολογήστε επιδοτήσεις για πτήσεις προς τοπικούς / περιφερειακούς προορισμούς για την υποστήριξη της συνδεσιμότητας για αγροτικές κοινότητες και επιχειρήσεις.
*    Οικονομικά κίνητρα με τη μορφή ανταμοιβών για πτήσεις που λειτουργούν ή καθίσματα. Το μέτρο που εφάρμοσε η Ελλάδα, μπορεί να υποστηρίξει τις αεροπορικές εταιρείες, ενώ οι συντελεστές φόρτωσης ή οι αποδόσεις είναι πολύ χαμηλές.
*    Προκαταβολή αγορών εισιτηρίων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κυβερνήσεις για μελλοντικά ταξίδια ή διανομή στο ταξιδιωτικό κοινό με τη μορφή κουπονιών για την υποστήριξη του ταξιδιού και του τουρισμού.
*    Επιδοτήσεις ταξιδιού επιβατών με τη μορφή κουπονιών για επιβάτες ή ως ποσοστό επιστροφής χρημάτων στο συνολικό κόστος ταξιδιού.
Σε κανονικές στιγμές, η αεροπορία υποστηρίζει περισσότερες από 87 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε συνεισφορά του ΑΕΠ παγκοσμίως, τονίζει η IATA.
Ωστόσο, 46 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική δραστηριότητα που υποστηρίζονται από την αεροπορία έχουν τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο από τη δραματική πτώση της ταξιδιωτικής ζήτησης.
Η δυνατότητα επανεκκίνησης του ταξιδιού με δοκιμές πρέπει να είναι ένα σημείο καμπής. Και δημιουργεί την ευκαιρία για κυβερνητικά μέτρα για την τόνωση της ζήτησης, εκμεταλλευόμενοι οικονομικά το ρόλο της αεροπορίας ως οικονομικού καταλύτη.
“Κάθε εργασία στην αεροπορία υποστηρίζει 29 επιπλέον θέσεις εργασίας, τονίζει ο Αλεξάντερ Ντι Τζουνιάκ αποδεικνύοντας τον ευρύ αντίκτυπο που θα έχει η επανένωση του κόσμου.
Υπάρχουν πολλές καλές ιδέες εκεί έξω. Κάθε κυβέρνηση έχει όφελος συμπεριλαμβάνοντας αποδεδειγμένα μέτρα τόνωσης στα σχέδια οικονομικής ανάκαμψης. Όταν οι άνθρωποι ταξιδεύουν, οι οικονομίες ευημερούν και μεγαλώνουν”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης