Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, δήμαρχος Ζαχάρως: Η Αρχαία Ολυμπία μπορεί να αναδειχθεί σε περιοχή ανάπτυξης και εμπορικής ακμής

tags :
Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, δήμαρχος Ζαχάρως: Η Αρχαία Ολυμπία μπορεί να αναδειχθεί σε περιοχή ανάπτυξης και εμπορικής ακμής
Ο δήμαρχος Ζαχάρως περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής
Για τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή της Ζαχάρως, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, δήμαρχος Ζαχάρως.
Αναφερόμενος στον μικρό αριθμό τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Αρχαία Ολυμπία, ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος επισημαίνει: «Φαίνεται ότι έχει αποτύχει όχι μόνο ο νομός Ηλείας, αλλά ολόκληρη η χώρα στο να υπερασπιστεί ένα από τα ισχυρότερα, για να μην πω το ισχυρότερο, στοιχεία, το οποίο θα μπορούσε να είναι κορυφαίο για τον αρχαιολογικό τουρισμό παγκοσμίως. Μιλάμε για 800.000 επισκέπτες τον χρόνο στην Αρχαία Ολυμπία, όταν θα έπρεπε να έχει, αν ήταν σε κάποιο κράτος όπως η Γερμανία, 40 εκατομμύρια».
«Πρώτα αναγνωρίστηκε από την UNESCO ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνος και ακολούθησε η Ακρόπολη. Αλλά το θέμα είναι ότι σε αυτή την περιοχή του δήμου Ζαχάρως, υπάρχουν αποδείξεις και αρχαιολογικά μνημεία, γιατί δεν είναι μόνο από τη μία πλευρά ο Επικούρειος Απόλλωνας και από την άλλη η Αρχαία Ολυμπία. Σε όλη την ενδιάμεση περιοχή υπάρχουν φοβερά αρχαιολογικά μνημεία από την προϊστορική περίοδο μέχρι τη φράγκικη. Δεν υπάρχει άλλο σημείο στην Ελλάδα που να έχει σε τέτοια έκταση, που να έχει τόσα πολλά μνημεία. Αντί αυτή η περιοχή (σ.σ.: Αρχαία Ολυμπία) να είναι η περιοχή ανάπτυξης, εμπορικής ακμής, που να κερδίζει ολόκληρη η χώρα, αυτή τη στιγμή είναι περιοχή παραγωγής μεταναστών», προσθέτει ο δήμαρχος Ζαχάρως.
«Η περιοχή μας έχει πάρα πολλά γραφικά χωριά και τα χωριά των ορεινών και ημιορεινών όγκων μας είναι περιποιημένα, προσομοιάζουν με τα χωριά από το Ζαγόρι, τα Ζαγοροχώρια. Είναι χωριά πέτρινα, όμορφα», καταλήγει ο δήμαρχος Ζαχάρως.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88472

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης