Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Intralot: Αισιοδοξία μέσω… ΗΠΑ – Σύντομα οι ανακοινώσεις για την αναδιάρθρωση

Intralot: Αισιοδοξία μέσω… ΗΠΑ – Σύντομα οι ανακοινώσεις για την αναδιάρθρωση
Καλή η πορεία στο τέταρτο τρίμηνο αφού οι επιπτώσεις του δεύτερου κύματος είναι ηπιότερες συγκριτικά με του πρώτου
Διάχυτη ήταν η αισιοδοξία για τη δραστηριότητα του ομίλου Intralot στις ΗΠΑ, με τη διοίκηση να αναφέρει πως ο στόχος που είχε τεθεί για EBITDA 50 εκατ. δολάρια θα ξεπεραστεί.
Σύμφωνα με τη διοίκηση η δραστηριότητα στις ΗΠΑ επιδεικνύει ανθεκτικότητα, ενώ και το τέταρτο τρίμηνο πηγαίνει καλά, αφού οι επιπτώσεις του δεύτερου κύματος της πανδημίας δεν είναι οι ίδιες με του πρώτου.
Μάλιστα η διοίκηση ανέφερε πως και άλλες αγορές έχουν ανοίξει, όπως αυτές της Αυστραλίας, ενώ η Μάλτα τονίστηκε πως δεν είναι σε lockdown.
Επιπλέον εμφανίστηκε αισιόδοξη και για το 2021.
Για το σύνολο της χρήσης 2020 ο όμιλος αναμένει κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 60-62 εκατ. ευρώ με την επίπτωση της πανδημίας να στοιχίζει 25-28 εκατ. ευρώ.
Αν δεν υπήρχε η πανδημία τα EBITDA θα διαμορφώνονταν στα 85-90 εκατ. ευρώ.
Οι επενδυτικές δαπάνες στο εννεάμηνο ήταν στα 28 εκατ. ευρώ και η εκτίμηση της διοίκησης για το σύνολο του έτους είναι τα 40 εκατ. ευρώ.

Σε καλό δρόμο

Η διοίκηση ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους είναι σε πολύ καλό σημείο και πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να προβεί σε ανακοινώσεις για το ομόλογο που λήγει το 2021.
Ωστόσο, απέφυγε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Λόγω της πληρωμής κουπονιών του ομολόγου αλλά και λόγω της πανδημίας ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε στο τέλος του εννεαμήνου στα 641,6 εκατ. ευρώ από 594,1 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2019.
Αναφορικά με τα ταμειακά διαθέσιμα η διοίκηση ανέφερε πως είναι αρκετά υψηλά και σημαντικά περισσότερα από τις ανάγκες της εταιρείας για να λειτουργεί.
Όπως διευκρινίστηκε το ποσό που χρειάζεται η εταιρεία είναι 18-20 εκατ. ευρώ και στο εννεάμηνο τα ταμειακά διαθέσιμα είναι στα 107 εκατ. ευρώ.
Αναφορικά με την πορεία του εννεαμήνου, ο τζίρος υποχώρησε στα 266,1 εκατ. ευρώ από 555,6 εκατ. ευρώ και τα EBITDA σε προσαρμοσμένη βάση υποχώρησαν στα 40,4 εκατ. ευρώ από 62,1 εκατ. ευρώ.
Η δραστηριότητα στις ΗΠΑ έδωσε τζίρο 93,9 εκατ. ευρώ και EBITDA 36,8 εκατ. ευρώ, ενώ η Μάλτα έδωσε τζίρο 53,2 εκατ. ευρώ και EBITDA 6,1 εκατ. ευρώ.
Η πορεία των ΗΠΑ κάλυψαν ένα μέρος από τις απώλειες σε Βουλγαρία και Τουρκία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης