Τελευταία Νέα
Διεθνή

McConnell (Γερουσία ΗΠΑ): Να συμφωνήσουμε άμεσα σε έναν μίνι-πακέτο μέτρων τόνωσης για την οικονομία

McConnell (Γερουσία ΗΠΑ): Να συμφωνήσουμε άμεσα σε έναν μίνι-πακέτο μέτρων τόνωσης για την οικονομία
Υπαναχώρησε στο θέμα της παροχής ασυλίας έναντι της αστικής ευθύνης στις επιχειρήσεις για θέματα που σχετίζονται με την πανδημία ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία Mitch McConnell
Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία Mitch McConnell υπαναχώρησε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 από την πρότασή του οι επιχειρήσεις να λάβουν προστασία έναντι αστικής ευθύνης που σχετίζεται με την πανδημία ως μέρος ενός πακέτου μέτρων τόνωσης της οικονομίας.
Ο McConnell προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο που δεν θα περιέχει νομική ασυλία καθώς και επιπρόσθετα ομοσπονδιακά κονδύλια για τις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις – πρόκειται για δύο σημαντικά «αγκάθια» για τη συμφωνία όσον αφορά τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας
Δεν είναι σαφές εάν οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι αντιτίθενται στην παροχή προστασίας των επιχειρήσεων έναντι αστικής ευθύνης, θα αποδεχθούν τη συμβιβαστική πρόταση καθώς προειδοποιούν για απολύσεις δασκάλων και πυροσβεστών ελλείψει ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στις πολιτείες και τις μικρότερες κοινότητες.

Η μεταβατική περίοδος

«Αυτό που προτείνω είναι να παρακάμψουμε το θέμα της αστικής ευθύνης των επιχειρήσεων και τη χρηματοδότηση στις πολιτείες και τις κοινότητες και να συμφωνήσουμε σε όσα μπορούμε.
Γνωρίζουμε ότι θα επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη νέα χρονιά» κατά το μεταβατικό διάστημα έως την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Biden, δήλωσε ο McConnell την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου.
Ο McConnell ανέφερε συγκεκριμένα το πακέτο των μέτρων στο οποίο Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί έχουν συγκλίνει: δάνεια μικρών επιχειρήσεων στο Πρόγραμμα Προστασίας Μισθών, τα κονδύλια για τη διανομή εμβολίων Covid-19 και τις ενισχύσεις στους παρόχους υγειονομικών υπηρεσιών. Μεταξύ «μιας ομαδας άλλων προτάσεων που δεν είναι αμφιλεγόμενες», σημείωσε.
Δεν τοποθετήθηκε, τέλος, όσον αφορά την καταβολή άμεσων χρηματικών ενισχύσεων με την μορφή των checks των 1.200 δολαρίων που είχαν δοθεί το προηγούμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης