Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ για κορωνοϊό: Τα μέτρα και όχι τα εμβόλια θα αποτρέψουν τη νέα έξαρση των κρουσμάτων

ΠΟΥ για κορωνοϊό: Τα μέτρα και όχι τα εμβόλια θα αποτρέψουν τη νέα έξαρση των κρουσμάτων
Αυτά που πρέπει να γίνουν για να προληφθεί μια έξαρση του κορωνοϊού είναι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία, δήλωσε η ιατρός του ΠΟΥ Margaret Harris
Μόνον τα μέτρα για τη δημόσια υγεία, όχι τα εμβόλια, μπορούν να αποτρέψουν μια νέα έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, προειδοποίησε σήμερα (8/12/2020) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με αφορμή την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού κατά της COVID-19 στη Βρετανία.
"Τα εμβόλια είναι ένα σημαντικό εργαλείο, θα είναι πολύ βοηθητικά, αλλά η επίδραση του εμβολίου όσον αφορά τη δημιουργία ενός κάποιου είδους ανοσοποιητικού φραγμού βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά", δήλωσε η Δρ Margaret Harris, από τον ΠΟΥ, απαντώντας σε ερώτηση που της έγινε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη για το αν τα εμβόλια κατά της COVID-19 έρχονται την κατάλληλη ώρα ώστε να προληφθεί ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη.
"Αυτά που πρέπει να γίνουν για να προληφθεί μια αύξηση, μια ανοδική τάση, μια έξαρση ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε, είναι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία", σημείωσε.

Νωρίτερα όπως μετέδιδε το BankingNews:

V-Day στη Μ. Βρετανία, άρχισαν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα (8/12) για τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, με τον υπουργό Υγείας Matt Hancock να κάνει λόγο για «V – Day», για ημέρα νίκης και με τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson να υποστηρίζει ότι «όλοι μαζί θα το νικήσουμε» τον ιό.
Πρώτη εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο του Κόβεντρι με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech η 90χρονη Margaret Keenan, η οποία έγινε ο πρώτος άνθρωπος στη Δύση που της χορηγήθηκε το εμβόλιο εκτός των κλινικών δοκιμών.
Εντός της εβδομάδας εκτιμάται ότι θα χορηγηθούν τα πρώτα 800.000 εμβόλια με τους ηλικιωμένους άνω των 80 ετών, με τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας και στις μονάδες φροντίδας να έχουν προτεραιότητα.
Στη Βρετανία, η οποία είναι η χώρα που έχει πληγεί πιο σκληρά σε όλη την Ευρώπη, μετρώντας πάνω από 61.000 νεκρούς, οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται σε 50 νοσοκομεία ενώ σύντομα θα αρχίσουν και στα υπόλοιπα 1.000 εμβολιαστικά κέντρα.
Έως τα τέλη του 2020 αναμένεται οτι θα έχουν χορηγηθεί 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και ότι θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 20 εκατ. Βρετανοί πολίτες δεδομένου ότι το εμβόλιο χορηγείται σε δύο δόσεις, με μια απόσταση 21 ημερών μεταξύ τους.
Σε κάθε περίπτωση, οι μαζικοί εμβολιασμοί συνιστούν ένα άνευ προηγουμένου εγχείρημα, το οποίο περιπλέκεται ακόμα περισσότερο και από τις ειδικές προδιαγραφές που απαιτεί το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech (π.χ. πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασίες -70 βαθμών Κελσίου).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης