Τελευταία Νέα
Διεθνή

D. Strauss Kahn, «Δωμάτιο 2806 - Το σκάνδαλο DSK»: Ήρθε η ώρα να μιλήσω...

D. Strauss Kahn, «Δωμάτιο 2806 - Το σκάνδαλο DSK»: Ήρθε η ώρα να μιλήσω...
Το «Δωμάτιο 2806: Το σκάνδαλο DSK», είναι το νέο ντοκιμαντέρ των 4 επεισοδίων του Netflix που αφηγείται την αποκαθήλωση του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ
«Δωμάτιο 2806 - Το σκάνδαλο DSK»: ένας ισχυρός άνδρας σε θέση κλειδί για την παγκόσμια οικονομία, μια καμαριέρα, ένα ροζ σκάνδαλο, αποτελούν τη συνταγή της «επιτυχίας» για να τινάξει στον αέρα μια καριέρα και μια ζωή, αλλά και η μαγιά για ένα ακόμη επιτυχημένο ντοκιμαντέρ του Netflix.
Το 2011 βρίσκει τον Dominique Strauss Kahn τον πανίσχυρο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), να διαπραγματεύεται πακέτα βοήθειας και τις οικονομικές τύχες χωρών, που είχαν πληγεί από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση που πυροδότησε η χρεοκοπία της LehmanBrothers.
Μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.
Το βράδυ ωστόσο της 14ης Μαΐου μετά από μία σειρά συνεδριάσεων, ετοιμάζεται να πετάξει για την Γαλλία, όπου υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα βάλει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2012.
Έχει το ιδανικό προφίλ.
Ωστόσο, εκείνο το βράδυ, από ανθρώπινη αδυναμία ή ελάττωμα, τυχαία παρόρμηση ή πολύ καλά ενορχηστρωμένο σχέδιο, ο Strauss Kahn δεν επίστρεψε στη Γαλλία.
Συνελήφθη για το βιασμό της της Nafissatou Diallo, μιας καμαριέρας του πολυτελούς ξενοδοχείου «Sofitel» της Νέας Υόρκης που διέμενε. Ό,τι ακολούθησε έκανε το γύρο του κόσμου με ταχύτητα… φωτός.
Φτάνοντας στη δίκη, το δικαστήριο αμφισβήτησε την αξιοπιστία της καμαριέρας, με την οποία τελικά ο Strauss Kahnσυνήψε οικονομική συμφωνία τον Δεκέμβριο του 2012 για να κλείσει η υπόθεση.
Το πώς αυτή η μοναδική στιγμή έγινε η αφορμή να αποκαθηλωθεί μια τόσο στιβαρή προσωπικότητα όσο ο Strauss Kahn, παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ των 4 επεισοδίων του Netflix με τίτλο «Δωμάτιο 2806: Το σκάνδαλο DSK», σε μια αφήγηση που τα έχει όλα: τις πικάντικες λεπτομέρειες που οδήγησαν στην πολιτική αποκαθήλωση του ανθρώπου που θα ήταν ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, μαρτυρίες και αναλύσεις της Γαλλίδας δημοσιογράφου της εφημερίδας «Le Monde», Rafaelle Bacque, από το Παρίσι, το Μανχάταν, το Μπρονξ, την Ουάσινγκτον και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και, όπως αναφέρει ο γαλλικός Τύπος, συνέντευξη της ίδιας της καμαριέρας Nafissatou Diallo, όχι όμως και του Strauss Kahn.

«Ήρθε η ώρα να μιλήσω...»

Στο ντοκιμαντέρ που είναι σε σκηνοθεσία Jalil Lesper, γίνεται εκτενής αναφορά και στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012 για τις οποίες υπήρξε έντονη φημολογία ότι ο Dominique Strauss Kahn θα ήταν υποψήφιος και για πολλούς, ο επόμενος πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας.
Όμως, μια στιγμή ήταν αρκετή, να του κοπούν τα φτερά από μία μετανάστρια, μαύρη, καθαρίστρια, που ήξερε γραφή κι ανάγνωση και κατηγόρησε έναν πλούσιο, λευκό, ισχυρό άντρα για βιασμό, βάζοντας ταφόπλακα σε κάθε πολιτική φιλοδοξία του Dominique Strauss Kahn.
Έκτοτε δεν έπαψε να απασχολεί τις γαλλικές αρχές και τα ΜΜΕ, αφού κατηγορήθηκε μέχρι και για προαγωγός που συμμετείχε σε κύκλωμα που διοχέτευε ιερόδουλες σε οίκο ανοχής της πόλης Λιλ, στη Γαλλία.
Με δύο tweets που ανήρτησε ο ίδιος στις 4 Δεκεμβρίου, στα αγγλικά και στα γαλλικά, τα οποία συνοδεύονται από ένα σκοτεινό πορτρέτο του, ο Dominique Strauss Kahn ανακοινώνει την παραγωγή του ντοκιμαντέρ για το οποίο έχει συμφωνήσει ο ίδιος.
«Για πρώτη φορά, δέχτηκα ένα ντοκιμαντέρ να μιλήσει για όλη την προσωπική και πολιτική μου ιστορία, από την γαλλική πολιτική ως τη διεθνή σκηνή. Αυτή η ταινία, η οποία προετοιμάζεται αυτή τη στιγμή, ζωντανεύει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή μου», γράφει.
«Ποτέ δεν είπα την δική μου άποψη για γεγονότα που με ανάγκασαν να αποσυρθώ από την πολιτική, άλλοι τα αφηγήθηκαν αντ' εμού, βασισμένοι σε άρθρα εφημερίδων, συνεντεύξεις και πραγματικά ή υποτιθέμενα γεγονότα.
Ήρθε η ώρα να μιλήσω...»
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης