Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαθανάσης (αναπληρωτής Υπ. Ανάπτυξης): Το εάν θα ανοίξουν τα καταστήματα εξαρτάται από τον επιδημιολογικό χάρτη

Παπαθανάσης (αναπληρωτής Υπ. Ανάπτυξης): Το εάν θα ανοίξουν τα καταστήματα εξαρτάται από τον επιδημιολογικό χάρτη
Έχουν δοθεί χρήματα στην πραγματική οικονομία, δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε είπε ο κ.Παπαθανάσης
Τη θέση ότι το εάν θα ανοίξουν τα καταστήματα εξαρτάται από τον επιδημιολογικό χάρτη, από το επιδημιολογικό φορτίο διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν. Παπαθανάσης.
«Όλα θα κριθούν από τον επιδημιολογικό χάρτη, το επιδημιολογικό φορτίο δηλαδή, αντιλαμβάνεστε ότι κάθε ημέρα έχει μεγάλη σημασία.
Το τι κρούσματα θα υπάρξουν, από εκεί και πέρα κάθε άνοιγμα όπως έγινε τη Δευτέρα, με τα 110 καταστήματα εποχικών ειδών, έχει συγκεκριμένη κινητικότητα που λαμβάνεται υπόψη.
Οποιοδήποτε άλλο άνοιγμα κομμωτήρια, κουρεία, βιβλιοπωλεία, λιανικό εμπόριο, όλα έχουν συγκεκριμένο αποτύπωμα και όπως είπε ο πρωθυπουργός πρέπει να περιμένουμε το τέλος της εβδομάδας για να δούμε ποια θα είναι ακριβώς η κατάσταση, τι θα πουν οι ειδικοί.
Αυτό που προέχει είναι τα προγράμματα που τρέχουν και θα συνεχίσουν να τρέχουν το πρώτο διάστημα έως ότου εμβολιαστεί ο κόσμος και ανοίξει ομαλά η αγορά.
Από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε τι θα έχει συμβεί και θα εκτιμηθεί και η Πολιτεία είναι εδώ.
Ακόμα κομμάτια της οικονομίας είναι κλειστά» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Παπαθανάσης.
«Έχουν δοθεί χρήματα στην πραγματική οικονομία και σαφώς δεν σταματάει εδώ, δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε την οικονομία, αλλά είναι νωρίς για να δούμε ποιο θα είναι το αποτύπωμα σε κάθε τομέα.
Μαζεύουμε στοιχεία κάθε μήνα και σαφώς οι κλάδοι που έχουν πληγεί θα στηρίζονται, όπως κάνουμε με την εστίαση με ΕΣΠΑ και επιστρεπτέα 6 θα συνεχιστεί, υπάρχουν ακόμα εργαλεία.
Καμία επένδυση δεν σταμάτησε.
Η κίνηση των μεγάλων επενδυτών από το εξωτερικό είναι μεγάλη, θέλουν να επενδύσουν, δεν είναι μόνο όσα έχουν ανακοινωθεί, γίνονται κι άλλες συζητήσεις» τόνισε ο κ.Παπαθανάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης