Τελευταία Νέα
Διεθνή

DPA: Δύσκολα θα βρει η ΕΕ την ομοφωνία για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

DPA: Δύσκολα θα βρει η ΕΕ την ομοφωνία για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία
Το πιθανότερο σενάριο είναι να επιβληθούν κυρώσεις  σε συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στις τουρκικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο
Στο Βερολίνο διαφαίνεται κάποια αποστασιοποίηση απέναντι στην Τουρκία, αναφέρει το γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), με αφορμή τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών Heiko Maas, ότι «τις τελευταίες εβδομάδες ιδιαίτερα η Γερμανία κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, ώστε να βρει έναν τρόπο να συνεχιστεί ο διάλογος με την Τουρκία», αλλά δυστυχώς, λόγω των εντάσεων μεταξύ της Τουρκίας, της Κύπρου και της Ελλάδας δεν κατέστη δυνατόν να αρχίσουν «απευθείας συνομιλίες».
Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι «υπήρξαν υπερβολικά πολλές προκλήσεις», γι αυτό και έχει έρθει η στιγμή να συζητηθούν οι «συνέπειες».
Το γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) βλέπει πλέον την «ΕΕ σε πορεία σύγκρουσης με την Τουρκία».
Σύμφωνα με το DPA οι αποφάσεις για τους περαιτέρω χειρισμούς αναμένεται να ληφθούν στην προσεχή σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.
Ο Maas έκανε λόγο για πιθανές κυρώσεις απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στις τουρκικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ήδη η ΕΕ έχει επιβάλει απαγόρευση εισόδου σε δύο ηγετικά στελέχη του κρατικού οργανισμού πετρελαιοειδών TPAO.
Για το εμπάργκο όπλων στην Άγκυρα που έχει ζητήσει η Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, επισημαίνοντας απλώς ότι για μία τέτοια απόφαση απαιτείται ομοφωνία.
Εκτιμάται ότι ενώ γενικά επικρατεί «κλίμα κυρώσεων» για τους χειρισμούς της Άγκυρας, δύσκολα θα βρεθεί η απαραίτητη ομοφωνία για το εμπάργκο όπλων.
Τη σχετική πρόταση επανέλαβε πάντως πρόσφατα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε επιστολή προς τον Γερμανό ομόλογό του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης