Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit: Στις Βρυξέλες η συνέχιση των συνομιλιών – «Σημαντικές διαφορές» ως προς την εμπορική συμφωνία

Brexit: Στις Βρυξέλες η συνέχιση των συνομιλιών – «Σημαντικές διαφορές» ως προς την εμπορική συμφωνία
Άκαρπη η συνομιλία μεταξύ του πρωθυπουργού της Βρετανίας Boris Johnson και της προέδρου της Ursula von der Leyen
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson και της προέδρου της Κομισιόν Ursula von der Leyen για τη συμφωνία επί της μελλοντικής εμπορικής σχέσης των δύο πλευρών τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.
Σε κοινή δήλωσή του αναφέρεται ότι «σημαντικές διαφορές» παραμένουν επί των μελλοντικών δικαιωμάτων των Ευρωπαίων αλιέων στα βρετανικά ύδατα, επί του λεγόμενου ισότιμου πεδίου ανταγωνισμού και επί του μηχανισμού επίλυσης διαφόρων.
Η εμπορική συμφωνία θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου, εφόσον επιτευχθεί, διαδεχόμενη τη μεταβατική περίοδο του Brexit που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Επισκόπηση των διαφορών

«Οι συνθήκες για οριστικοποίηση μιας συμφωνίας δεν υπάρχουν», σημειώνουν στην κοινή δήλωσή τους ο Johnson και η von der Leyen.
Αναφέρουν επίσης ότι έκαναν μια αποτίμηση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων και πως ζήτησαν από τους επικεφαλής διαπραγματευτές τους και τις ομάδες τους να προετοιμάσουν μία επισκόπηση των διαφορών που εξακολουθούν να υφίστανται «ώστε να συζητηθούν σε μια συνάντηση με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες τις επόμενες ημέρες».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->