Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στα 196 δισεκ. ευρώ η αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης

tags :
Ιταλία: Στα 196 δισεκ. ευρώ η αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης
Η κυβέρνηση του Giuseppe Conte επεξεργάζεται το πρόγραμμα για την αξιοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.
Η κυβέρνηση του Giuseppe Conte, τις ώρες αυτές, επεξεργάζεται το αναλυτικό πρόγραμμα για την αξιοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.
Σύμφωνα με προσχέδιο στο οποίο κάνει αναφορά το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η κυβέρνηση της Ρώμης προβλέπει ότι θα διατεθούν, συνολικά, 196 δισεκατομμύρια ευρώ.
Πιο αναλυτικά, για τον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και της καινοτομίας, σύμφωνα με το μέχρι τώρα σχέδιο, πρόκειται να διατεθούν 48,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Στην «οικολογική επανάσταση και προστασία του περιβάλλοντος» αναμένεται να δοθούν 74,3 δισεκατομμύρια ευρώ και στις υποδομές για την ανανέωση του τομέα μεταφορών, 27,7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Παράλληλα, για την παιδεία και την έρευνα προορίζονται 19,2 δισεκατομμύρια ευρώ, για την ενίσχυση της ισότητας και στην καταπολέμηση των διακρίσεων 17,1 δισεκατομμύρια ευρώ και για την δημόσια υγεία, 9 δισεκατομμύρια ευρώ.
«Για να βγούμε από την κρίση αυτή και να οδηγήσουμε την Ιταλία στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής ανάπτυξης, χρειάζεται ένα σχέδιο σαφές, κοινής αποδοχής και το οποίο να προσφέρει μια θαρραλέα ώθηση», τόνισε ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte.
Παράλληλα, ο Conte υπογράμμισε ότι «η χώρα πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια που την μπλόκαραν κατά την τελευταία εικοσαετία».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε, τέλος, ότι «η ερώτηση βάσει της οποίας η κυβέρνηση καταρτίζει το σχέδιο αυτό είναι "τι είδους χώρα θέλουμε να φτιάξουμε, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια»;.
Aναμένεται, τώρα, η τελική έγκριση του όλου αναλυτικού σχεδίου- για την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης- από το υπουργικό συμβούλιο της κυβερνητικής συμμαχίας Πέντε Αστέρων και κεντροαριστεράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->