Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (ΗΠΑ): Tα Χριστούγεννα θα είναι η χειρότερη περίοδος του χρόνου για τον κορωνοϊό

Fauci (ΗΠΑ): Tα Χριστούγεννα θα είναι η χειρότερη περίοδος του χρόνου για τον κορωνοϊό
Νομίζω, οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα Χριστούγεννα είναι αρκετά μεγάλες, είπε ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci
Η περίοδος των Χριστουγέννων θα είναι η χειρότερη για την εξέλιξη της πανδημικής κρίσης.
Τάδε έφη ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Anthony Fauci.
Mάλιστα, επεσήμανε πως για τις ΗΠΑ αυτή η χρονική περίοδος θα είναι χειρότερη από την Ημέρα των Ευχαριστιών, όπου λόγω των μετακινήσεων υπήρξε έξαρση.
«Οι διακοπές των Χριστουγέννων κρατούν πιο πολύ.
Νομίζω, οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι αρκετά μεγάλες
Έχω συζητήσει με τις υγειονομικές αρχές της πολιτείας της Καλιφόρνια.
Είπα "πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουμε αυτό, τι νομίζετε;" Και είπα, δεν έχετε καμία επιλογή.
Δίνουμε τους αριθμούς, μιλάμε για το πόσο προβληματικοί μπορεί να είναι - αλλά την ίδια ώρα, πρέπει να πούμε, εάν, ως χώρα όλοι μαζί, κάνουμε τα πράγματα που γνωρίζουμε, μπορούμε να μειώσουμε τη μετάδοση του ιού, με την καθολική χρήση μάσκας, με τη διατήρηση της απόστασης μέσω της αποφυγής πλήθους σε χώρους συγκέντρωσης, ιδιαίτερα σε εσωτερικούς χώρους, φορώντας τις μάσκες σας ανά πάσα στιγμή, πλένοντας τα χέρια σας όσο πιο συχνά μπορείτε».
Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στη Νότια Καλιφόρνια τίθενται από σήμερα σε καραντίνα για να ελαφρυνθεί η πίεση στα νοσοκομεία της περιοχής αυτής στο νότιο τμήμα της ομώνυμης πολιτείας των ΗΠΑ, τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση από τη συρροή ασθενών της COVID-19.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου αυξήθηκαν 1,2%, στα 14,8 εκατομμύρια (σε σύγκριση με μία ημέρα πριν), σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και το Bloomberg News.
«Ελπίζω, λοιπόν, οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν και να το καταλάβουν, όσο δύσκολο είναι αυτό, πως κανείς δεν θέλει να κλείσει τη χώρα κατά την περίοδο των διακοπών, αλλά βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση» δήλωσε ο Fauci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης