Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Stoltenberg: Οι πράξεις της Τουρκίας ανησυχούν τα μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό εταίρο

Stoltenberg: Οι πράξεις της Τουρκίας ανησυχούν τα μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό εταίρο
Ο γγ του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η Τουρκία παραμένει σημαντική καθώς συνορεύει με τη Συρία, έχει συμβάλλει στην αντιμετώπιση του ISIS ενώ φιλοξενεί 4 εκατ. πρόσφυγες
Στην πολιτική των ίσων αποστάσεων επιμένει το ΝΑΤΟ, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, έχει βάλει στο στόχαστρο της και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πολλά κράτη μέλη του  ΝΑΤΟ ανησυχούν για τις πράξεις της Τουρκίας, αλλά η χώρα συνεχίζει και αποτελεί σημαντικό εταίρο της συμμαχίας, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, απευθυνόμενος σε διαδικτυακή εκδήλωση του POLITICO.
Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε: «η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Ξέρω ότι υπάρχουν ανησυχίες για διαφορετικά θέματα από κάποιες χώρες και εγώ έχω εκφράσει τις ανησυχίες μου για τους S400, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία. Και τις εξέφρασα και στην Άγκυρα, όταν την επισκέφθηκα».
«Όμως η Τουρκία είναι σημαντική.
Συνορεύει με τη Συρία και έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση του ISIS, των τζιχαντιστών.
Επίσης, φιλοξενεί 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, το μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων παγκοσμίως», διευκρίνισε ο Stoltenberg.
«Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ των ανησυχιών, αλλά και του να παραμείνουμε μαζί.
Αυτό προσπαθώ να κάνω, να δώσω μια θετική προσέγγιση, όπως έκανα στην Ανατολική Μεσόγειο με τον μηχανισμό αποκλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που κατάφερε να ακυρώσει ναυτικές ασκήσεις και να περιορίσει τον κίνδυνο περιστατικών και ατυχημάτων.
Η διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ δε λύνει το πρόβλημα, αλλά βοηθά στο άνοιγμα του δρόμου για τις πολιτικές διαπραγματεύσεις», κατέληξε o Γενικός Γραμματέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->