Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστρέφουν οι 3 έλληνες ναυτικοί του «Στέλιος Κ» που απήχθησαν από πειρατές στη Νιγηρία

Επιστρέφουν οι 3 έλληνες ναυτικοί του «Στέλιος Κ» που απήχθησαν από πειρατές στη Νιγηρία
Η εταιρεία σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρία συμφώνησαν για το ποσό των λύτρων
Ελεύθεροι αφέθησαν οι 3 έλληνες ναυτικοί του δεξαμενόπλοιου «ΣΤΕΛΙΟΣ Κ» που είχαν απαχθεί και κρατηθεί όμηροι πριν από 2 εβδομάδες από πειρατές στη Νιγηρία.
Σε λίγες ημέρες αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα ενώ είναι όλοι καλά στην υγεία τους και διαμένουν σε ξενοδοχείο στη Νιγηρία.
Πρόκειται για τον καπετάνιο και δύο μέλη του πληρώματος, τους οποίους απήγαγαν οι πειρατές.
Η εταιρεία, σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρία, κατάφεραν και βρήκαν τη χρυσή τομή με τους απαγωγείς, ως προς το ποσό των λύτρων που δόθηκαν ως αντάλλαγμα για την ελευθερία των Ελλήνων ναυτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις απαχθέντες είναι πολύ καλά στην υγεία τους, και ήδη σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες για τον επαναπατρισμό τους.
Η ελληνική δικηγορική εταιρεία σε ενημέρωσή της για λογαριασμό της πλοιοκτήτριας αναφέρει ότι «είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απελευθέρωση των τριών Ελλήνων ναυτικών, οι οποίοι είναι απολύτως καλά στην υγεία τους, ασφαλείς και σύντομα θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους.
Ενεργήσαμε μετά από εντολή της πλοιοκτήτριας εταιρείας "Royal Shipmanagement INC», σύμφωνα με την οποία όλες οι προσπάθειες μας έπρεπε να επικεντρωθούν αποκλειστικά και μόνο στη διάσωση των μελών του πληρώματος με οποιοδήποτε κόστος.
Στα πλαίσια της εντολής αυτής, έλαβαν χώρα συνεχείς, επίπονες και πολλές φορές αδιέξοδες επικοινωνίες και διαπραγματεύσεις, μέσω των οποίων επιτεύχθηκε εν τέλει η απελευθέρωση των ναυτικών μας.
Παρότι ασφαλώς περισσότερες λεπτομέρειες δεν είναι δυνατόν να ανακοινωθούν, εκείνο που δυνάμεθα να εξάγουμε ως ασφαλές συμπέρασμα μετά από την επίμονη και συντονισμένη προσπάθεια των τελευταίων δώδεκα ημερών, είναι ότι μόνον η αληθινή διάθεση, βούληση και προσπάθεια της κάθε πλοιοκτήτριας εταιρίας που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα στην περιοχή μπορεί να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης