Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα τη Δευτέρα 7/12 των εποχικών καταστημάτων - Τα επόμενα βήματα στην επανεκκίνηση της αγοράς

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα  τη Δευτέρα 7/12 των εποχικών καταστημάτων - Τα επόμενα βήματα στην επανεκκίνηση της αγοράς
Το κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζει τα βήματα της εορταστικής επανεκκίνησης της αγοράς
Μετά το «ποδαρικό» στο άνοιγμα της αγοράς τη Δευτέρα 7/12 με τα εποχικά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη, ανά 3-4 ημέρες θα ακολουθεί το άνοιγμα και άλλων καταστημάτων, όπως τα βιβλιοπωλεία, τα ανθοπωλεία, τα κομμωτήρια, υπό όρους και αυστηρές προϋποθέσεις, εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Στόχος είναι να ανοίξει η αγορά κλιμακωτά πριν από τα Χριστούγεννα, έτσι ώστε να αποφευχθεί πολύ μεγάλος συνωστισμός ταυτόχρονα, την ίδια μέρα.
Ήδη, το κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζει τα βήματα της εορταστικής επανεκκίνησης της αγοράς.
Πάνω στο τραπέζι βρίσκονται όλα τα σενάρια σε σχέση με τον οδικό χάρτη άρσης των μέτρων, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα επόμενα 24ωρα να ενημερώσει τους πολίτες  για το σχέδιο της επανεκκίνησης, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, και μάλιστα, αναμένεται παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Λεπτομέρειες του σχεδίου θα δοθούν στην απογευματινή ενημέρωση, είτε δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στ. Πέτσα, είτε για του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά.   
Έτσι, εφόσον την επόμενη εβδομάδα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα μπορούσαν υπό όρους και με κανόνες να ανοίξουν την Παρασκευή 11/12  τα κομμωτήρια, τα καταστήματα παιχνιδιών, τα βιβλιοπωλεία και τα ανθοπωλεία.
Επίσης, τη Δευτέρα 14/12 τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου, αλλά και τη Δευτέρα 21/12 τα εμπορικά καταστήματα και τα πολυκαταστήματα.
Στόχος, είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου πριν από τα Χριστούγεννα.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη η λήξη της παράτασης του lockdown, στις 6 το πρωί.

Ρολά ανεβάζουν τη Δευτέρα 7/12  τα εποχικά - Οι όροι λειτουργία τους


Για την μετάβαση σε κατάστημα εποχικών ειδών απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση.
Το ωράριο λειτουργίας τους είναι  από 7 π.μ. έως 8:30 μ.μ.
Εντός των καταστημάτων θα πρέπει να τηρούνται τα εξής:
-Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4/100
-Άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για  κάθε 15 τ.μ.
-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας  και τους πελάτες/επισκέπτες/καταναλωτικό κοινό.
-Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων.
Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων.
Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.
Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης