Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Darmanin (ΥΠΕΣ Γαλλίας) για τα επεισόδια στο Παρίσι: Οι χούλιγκαν καταστρέφουν τη Δημοκρατία

O Darmanin (ΥΠΕΣ Γαλλίας) για τα επεισόδια στο Παρίσι: Οι χούλιγκαν καταστρέφουν τη Δημοκρατία
«Υποστήριξη στους αστυνομικούς μας και τους χωροφύλακες μας, για άλλη μια φορά πολύ βίαια ανέλαβαν καθήκοντα», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter
Οι «χούλιγκαν καταστρέφουν τη Δημοκρατία», δήλωσε  ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin στο τέλος της διαδήλωσης στο Παρίσι το Σάββατο 5/12/2020 κατά του νόμου για την Καθολική Ασφάλεια που σημαδεύτηκε από σκηνές βανδαλισμού.
«Υποστήριξη στους αστυνομικούς μας και τους χωροφύλακες μας, για άλλη μια φορά πολύ βίαια ανέλαβαν καθήκοντα», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter όταν η διαδήλωση άρχιζε να διαλύεται στο κέντρο του Παρισιού.
Συνολικά, 52.350 διαδηλωτές μετείχαν σε περίπου 90 συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν στη Γαλλία κατά του νόμου αυτού, από τους οποίους οι 5.000 στο Παρίσι, σύμφωνα με καταμέτρηση του υπουργείου Εσωτερικών.
Υπήρξαν «64 συλλήψεις (σ.σ. σε όλη τη Γαλλία)», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας ότι μεταξύ των τραυματιών είναι 8 μέλη των δυνάμεων της τάξης.
Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, η κινητοποίηση φθίνει σε σύγκριση με εκείνη της περασμένης εβδομάδας, όταν 133.000 πολίτες πραγματοποίησαν πορεία στη Γαλλία, από τους οποίους οι 46.000 στο Παρίσι
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης