Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία – Covid: Χιλιάδες αστυνομικοί για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων – 662 νεκροί σε 24 ώρες

Ιταλία – Covid: Χιλιάδες αστυνομικοί για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων – 662 νεκροί σε 24 ώρες
Σαρωτικοί έλεγχοι στην Ιταλία για την τήρηση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων
Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 21.052 κρούσματα κορωνοϊού και 662 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την Covid-19.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 194.984 διαγνωστικά τεστ. Το 10,7% όσων υποβλήθηκαν σε αυτά, διαγνώστηκε θετικό.
Στις 4/12 τα περιστατικά ήταν 24.099, με 814 νεκρούς. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 59.514 άνθρωποι.
Σε σχέση με την Παρασκευή, στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται σήμερα 50 λιγότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους 1.042 λιγότεροι.
Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Roberto Speranza τόνισε και πάλι ότι «η λεγόμενη «σκληρή γραμμή», με τις απαγορεύσεις της περιόδου των γιορτών, αποτελεί υποχρεωτική επιλογή, για να μην αυξηθεί και πάλι ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού».
Η δε Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Luciana Lamorgese  δήλωσε ότι από τα Χριστούγεννα μέχρι και τα Θεοφάνεια, πάνω από 70.000 άνδρες και γυναίκες της αστυνομίας θα διενεργούν ελέγχους, με στόχο την τήρηση των περιορισμών που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, τόσο για την μετακίνηση των πολιτών, όσο και για την λειτουργία των καταστημάτων.
H επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών πρόσθεσε, πάντως, ότι «οι έλεγχοι αυτοί θα γίνουν με γνώμονα την λογική, διότι είναι η ίδια η κυβέρνηση Conte που αποφάσισε ότι τα μαγαζιά μπορούν να μείνουν ανοικτά, αλλά είναι σαφές ότι στο εσωτερικό τους, πρέπει να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα, για να μην δημιουργείται πολυκοσμία».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->