Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε τις διαδηλώσεις για το lockdown

Γερμανία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε τις διαδηλώσεις για το lockdown
Οι επικριτές των μέτρων είχαν διοργανώσει διαδήλωση 20.000 ατόμων στη Βρέμη η οποία ακυρώθηκε
Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας επικύρωσε την απαγόρευση των διαδηλώσεων που είχαν σχεδιαστεί να πραγματοποιήσουν στην Βρέμη πολίτες που αντιτίθεντε στα  περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.
Είχε προηγηθεί αντίστοιχη απαγόρευση και από τοπικά δικαστήρια, καθώς οι διοργανωτές της διαδηλώσεις υπολόγιζαν ότι πάνω από 20.000 άτομα θα έπαιρναν μέρος στη διαδήλωση στο κέντρο της Βρέμης.
Τον περασμένο μήνα, η γερμανική αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού και ρίψη δακρυγόνων για να διαλύσει χιλιάδες διαδηλωτές στο Βερολίνο που ζητούσαν την άρση των περιοριστικών μέτρων και του μερικού lockdown που ισχύει στη Γερμανία.
Αν και το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι γερμανοί αποδέχονται τη λήψη τέτοιων μέτρων από την κυβέρνηση με σκοπό τον περιορισμό της πανδημίας, οι επικριτές επιμένουν ότι οι περιορισμοί θέτουν σε κίνδυνο τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών.
Ο επικεφαλής της Γερμανικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας υποστήριξε ωστόσο, ότι  η επιτυχία της χώρας να αντιμετωπίσει το πρώτο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οδήγησε πολλούς ανθρώπους να αμφισβητήσουν τη σοβαρότητα του ιού ή ακόμη και την ύπαρξή του.
Ο Lothar Wieler, επικεφαλής του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI), δήλωσε ότι αυτό ανάγκασε την κυβέρνηση να επιβάλει σκληρότερα μέτρα για να αντιμετωπίσει το δεύτερο πιο σοβαρό κύμα της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης