Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η Γερμανία θα δαπανήσει «μεγάλα ποσά» και το 2021 για τις επιπτώσεις της πανδημίας

tags :
Merkel: Η Γερμανία θα δαπανήσει «μεγάλα ποσά» και το 2021 για τις επιπτώσεις της πανδημίας
«Καταφέραμε να διαθέσουμε μεγάλα ποσά το 2020 και θα μπορέσουμε να το πράξουμε  και το 2021, επειδή έχουμε διαχειριστεί καλά τα οικονομικά μας τα τελευταία χρόνια» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος
Η Γερμανία είναι σε θέση να συνεχίσει να δαπανά «μεγάλα ποσά» και το 2021 προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, όπως δήλωσε η καγκελάριος Angela Merkel το Σάββατο (5/12/2020), καθώς το γερμανικό Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να εγκρίνει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό την επόμενη εβδομάδα.
«Καταφέραμε να διαθέσουμε μεγάλα ποσά το 2020 και θα μπορέσουμε να το πράξουμε  και το 2021, επειδή έχουμε διαχειριστεί καλά τα οικονομικά μας τα τελευταία χρόνια», δήλωσε η Merkel.
Εξάλλου υπερτόνισε την επίδοση της χώρας, ως τη λιγότερο χρεωμένη στους G7, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η μη δράση θα είχε μεγαλύτερο κόστος

Η Merkel υπεραμύνθηκε των μέτρων τόνωσης της οικονομίας μέσω χρηματοδότησης από τα γερμανικά ομόλογα λέγοντας ότι το κόστος της μη δράσης θα ήταν πολύ υψηλότερο επειδή οι εταιρείες θα είχαν χρεοκοπήσει και εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα είχαν χαθεί.
«Φυσικά δεν μπορούμε να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο υποστήριξης για πάντα και είναι επίσης σαφές ότι θα πρέπει να επιλύσουμε αυτό το έκτακτο χρέος από το 2023», δήλωσε η Merkel.
«Βλέπουμε ήδη τεράστιες δημοσιονομικές προκλήσεις για τα επόμενα χρόνια».

Οι δημοσιονομικές προκλήσεις

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε, πως αυτές  οι προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν από τα διαφορετικά επίπεδα διοίκησης της Γερμανίας, λέγοντας ότι οι ομοσπονδιακές, πολιτειακές και δημοτικές αρχές «πρέπει να συνεργαστούν εποικοδομητικά για να ελέγξουν την πανδημία και τις συνέπειές της στο μέτρο του δυνατού».
Επίσης η Merkel εξέφρασε την ελπίδα πως ένα ή περισσότερα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα σύντομα, αλλά απέρριψε τις προσδοκίες για ένα γρήγορο τέλος στην περιπέτεια με τον
κορωνοϊό.
«Αυτό δεν θα είναι ζήτημα λίγων μηνών, ας είμαστε ρεαλιστές», σημείωσε χαρακτηριστικά.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης