Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρμενία: Μεγάλη διαδήλωση κατά του πρωθυπουργού και της εκεχειρίας με το Αζερμπαϊτζάν για το Nagorno Karabakh

Αρμενία: Μεγάλη διαδήλωση κατά του πρωθυπουργού και της εκεχειρίας με το Αζερμπαϊτζάν για το Nagorno Karabakh
Οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού της Αρμενίας

Xιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο (5/12/2020) στο κέντρο του Γερεβάν για να ζητήσουν την παραίτηση του πρωθυπουργού Nikol Pashinyan, που βρίσκεται στο επίκεντρο επικρίσεων επειδή αποδέχθηκε την εκεχειρία, με την οποία αναγνωρίζεται η νίκη του Αζερμπαϊτζάν, έπειτα από 6 εβδομάδες πολέμου στο Nagorno Karabakh.
Σχεδόν 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στο σημείο, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Nikol, παραιτήσου».
Πρόκειται για την ογκωδέστερη διαδήλωση της αντιπολίτευσης από την έναρξη των κινητοποιήσεων αμφισβήτησης κατά του πρωθυπουργού της Αρμενίας.

Καταστροφική συμφωνία για την Αρμενία
 
Η συμφωνία, που υπογράφηκε μεταξύ του Μπακού και του Γερεβάν την 9η Νοεμβρίου με μεσολάβηση της Ρωσίας, προβλέπει σημαντικά εδαφικά κέρδη στο Αζερμπαϊτζάν και κρίθηκε καταστροφική από πολλούς Αρμενίους, που ζητούν έκτοτε την παραίτηση Pashinyan.
Μεταξύ των διαδηλωτών, ορισμένοι κρατούσαν σημαίες της Αρμενίας και του Nagorno Karabakh ενώ άλλοι φωτογραφίες στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο μέτωπο.
Σε ένα τηλεοπτικό διάγγελμα ο πρωθυπουργός της Αρμενίας δήλωσε πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι να οργανώσει την επιστροφή των κρατουμένων και των σορών των θυμάτων.
Από την πλευρά της Αρμενίας, περισσότεροι από 2.300 στρατιώτες και 50 άμαχοι σκοτώθηκαν στη σύρραξη.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης