Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ.: Πρωτοβουλίες για απαγόρευση ιστοσελίδων με εκδικητικό σεξιστικό περιεχομένο

ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ.: Πρωτοβουλίες για απαγόρευση ιστοσελίδων με εκδικητικό σεξιστικό περιεχομένο
Πρωτοβουλίες για τη δίωξη των υπευθύνων και την απαγόρευση ιστοσελίδων, από τους τομεάρχες της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ., Χρ.Σπίρτζη, Ειρ. Αγαθοπούλου και Μ. Κάτση
Πρωτοβουλίες για τη δίωξη των υπευθύνων και την απαγόρευση ιστοσελίδων με εκδικητικό σεξιστικό περιεχόμενο, ακόμη και και παιδικής πορνογραφίας,  αναλαμβάνουν τόσο με καταγγελία στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας,  όσο και στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου με κατάθεση ερώτησης, τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Σπίρτζης Προστασίας του Πολίτη, Ειρ. Αγαθοπούλου αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης  και Μάριος Κάτσης, τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Οι τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ σε  ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «η συνεχώς αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου από όλους μας, δεν συνεπάγεται την παράνομη, ανεξέλεγκτη και αήθη χρήση του, πίσω από την ανωνυμία όσων δρουν, με πρωτοφανή εκδικητικό, απάνθρωπο και εκβιαστικό τρόπο.
Ενημερωθήκαμε από άρθρα, αλλά και από δημοσιεύσεις συμπολιτών μας στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης ότι σε ιστοσελίδα αναρτώνται φωτογραφίες γυναικών και κοριτσιών χωρίς τη συγκατάθεσή τους, χωρίς να απαιτείται κανενός είδους ταυτοποίηση ή εγγραφή των χρηστών.
Με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε ένας διαδικτυακός χώρος εκδικητικού σεξιστικού περιεχομένου που αναρτά φωτογραφίες ακόμη και παιδικής πορνογραφίας, καθώς δεν ασκείται κανένας έλεγχος στο περιεχόμενο που ανεβαίνει.
Είναι καθήκον μας, να υπερασπιστούμε τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, να αναδείξουμε τους υπεύθυνους που τα καταπατούν, να εμποδίσουμε την εγκληματική δράση, να υπερασπιστούμε τους συμπολίτες μας, γυναίκες αλλά και άνδρες,  που πέφτουν θύματα εκβιασμών και εκδίκησης, μέσω ανώνυμης, παράνομης χρήσης του διαδικτύου».
Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτουν, «καταθέτουμε τις επόμενες ημέρες καταγγελία στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την ανεύρεση των υπευθύνων και την απαγόρευση δημοσιοποίησης του εκβιαστικού περιεχομένου και ερώτηση στο Κοινοβούλιο για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα αλλά και για την αντιμετώπιση αντίστοιχων παράνομων ενεργειών.
Στόχος μας να απαγορεύονται «άμεσα» η συγκεκριμένη και οι αντίστοιχες ιστοσελίδες τουλάχιστον στη χώρα μας.
Παράλληλα πρέπει να αποκλειστεί και η πρόσβαση μέσω άλλης χώρας οπότε η Ε.Ε. με τη συνδρομή του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ΕNISA) που εδρεύει στην Αθήνα, να ασκήσει το συμβουλευτικό και συντονιστικό του ρόλο στο να αντιμετωπιστεί πανευρωπαϊκά αυτό το ντροπιαστικό φαινόμενο».
Στο ίδιο πλαίσιο, όπως σημειώνουν, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των πολιτών, τον εντοπισμό οποιασδήποτε αντίστοιχης ιστοσελίδας και απαγόρευσης της δράσης εκβιαστών αποτελεί κοινωνικό και πολιτικό μας καθήκον.
«Οι πολίτες δεν θα μείνουν μόνοι τους απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα, και τους καλούμε να μας ενημερώνουν και ταυτόχρονα να καταγγέλλουν-με σεβασμό της ανωνυμίας τους, στις αρμόδιες αρχές οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια υποπέσει στην αντίληψή τους», καταλήγουν οι τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης