Κοινωνία

Εντοπίστηκε κατάστημα παράνομων τυχερών παιγνίων στο κέντρο της Αθήνας - Τέσσερις συλλήψεις και πρόστιμα

Εντοπίστηκε κατάστημα παράνομων τυχερών παιγνίων στο κέντρο της Αθήνας - Τέσσερις συλλήψεις και πρόστιμα
Στους συλληφθέντες, τον ιδιοκτήτη και τους θαμώνες του καταστήματος βεβαιώθηκαν συνολικά, διοικητικά πρόστιμα 13.100 ευρώ
Κατάστημα παράνομων τυχερών παιγνίων, που λειτουργούσε κατά παράβαση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
Συνολικά συνελήφθησαν 4 άτομα και επιβλήθηκαν συνολικά, διοικητικά πρόστιμα 13.100 ευρώ.
Ειδικότερα, κατά των έλεγχο στο κατάστημα από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας στις 4/12 συνελήφθησαν η προσωρινά υπεύθυνη, «τσιλιαδόρος» και 2 παίκτες οι οποίοι συμμετείχαν σε παράνομα παίγνια, ενώ στο εσωτερικό του καταστήματος εντοπίστηκαν 3 ακόμη άτομα - θαμώνες, για τους οποίους δεν πρόεκυψε συμμετοχή σε παίγνια.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα παράνομα τυχερά παίγνια, ενώ σε βάρος της προσωρινά υπεύθυνης η δικογραφία περιλαμβάνει και παραβίαση της νομοθεσίας για την πρόληψη ασθενειών και τα προσωπικά δεδομένα, καθώς και παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή.
Στην δικογραφία περιλαμβάνεται, ως συγκατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται για να συλληφθεί.
Στους συλληφθέντες, τον ιδιοκτήτη και τους θαμώνες του καταστήματος βεβαιώθηκαν συνολικά, διοικητικά πρόστιμα 13.100 ευρώ, για παράνομη λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά παράβαση των νόμων για την προστασία της δημόσιας υγείας, για παραβάσεις των μέτρων αποτροπής και διάδοσης του κορωνοϊού και για άσκοπη μετακίνηση.
Στη διάρκεια της έρευνας στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 11 μηχανήματα τυχερών παιγνίων, χωρίς αδεία της αρμόδιας Αρχής, 2 κάμερες επιτήρησης του εξωτερικού χώρου,
ασύρματο τηλεχειριστήριο και  125 ευρώ.
Τα κατασχεμένα θα αποσταλούν για φύλαξη στις αποθήκες της Διεύθυνσης Τελωνειακών Διαδικασιών, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν αρμοδίως.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης