Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παρουσία των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Αιγύπτου η τελική φάση της αεροναυτικής άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 10»

Παρουσία των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Αιγύπτου η τελική φάση της αεροναυτικής άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 10»
Η τελική φάση της άσκησης γίνεται παρουσία των υπουργών Άμυνας της Ελλάδας, Ν. Παναγιωτόπουλου και της Αιγύπτου Στρατηγού Mohamed Zaki
Με εντυπωσιακές ασκήσεις αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών, ασκήσεων με πραγματικά πυρά, διακομιδής τραυματιών, αλλά και επικοινωνιών και ελέγχου θαλάσσης, αμφίβιες επιχειρήσεις και ασκήσεων έρευνας και διάσωσης, πραγματοποιείται σήμερα, Σάββατο 5/12,  στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξάνδρειας η τελική φάση της μεγάλης αεροναυτικής άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 10».
Η τελική φάση της άσκησης,  που πραγματοποιείται δύο φορές κάθε χρόνο και συμπληρώνει φέτος μία πενταετία, γίνεται παρουσία των υπουργών Άμυνας της Ελλάδας, Ν. Παναγιωτόπουλου και της Αιγύπτου Στρατηγού Mohamed Zaki.
Στην άσκηση συμμετέχουν μεγάλος αριθμός πολεμικών πλοίων, μαχητικών αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων, αλλά και 2.100 άτομα προσωπικό, από τέσσερις μεσογειακές χώρες, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κύπρο.
Η όλη καταγραφή και παρακολούθηση της εξέλιξης της άσκησης, η οποία στηρίζεται σε υποτιθέμενη αποβατική κίνηση εχθρών που θέλουν να καταλάβουν περιοχή της βόρειας μεσογειακής ακτής και όπου οι μονάδες και των πέντε χωρών συντονίζονται και δίνουν την απάντηση, πραγματοποιείται από το περίφημο ελικοπτεροφόρο, «ANWAR EL SADAT», το «MISTRAL», που αποτελεί και τη ναυαρχίδα του Βόρειου Στόλου του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού.
Επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας είναι ο αντιστράτηγος Περβολαράκης, επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, παρουσία του διοικητή Πολεμικού Ναυτικού της Κύπρου υποναύαρχου Χαραλάμπους και του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, Όμηρου Μαυρομάτη.
Η Ελλάδα συμμετέχει με τις Φρεγάτες «Θεμιστοκλής» και «Λήμνος», το υποβρύχιο «Κατσώνης», το αρματαγωγό «ΧΙΟΣ», επιθετικά ελικόπτερα, ειδικές δυνάμεις και μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Η Κύπρος συμμετέχει με το πλοίο ανοικτής θαλάσσης «Ιωαννίδης», με 36 άτομα προσωπικό.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η κοινή αεροναυτική άσκηση αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της θαλάσσιας ασφάλειας στη Μεσόγειο Θάλασσα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης