Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαχρέιν: Δεν θα επιτρέψουμε την εισαγωγή ισραηλινών προϊόντων από τους εβραϊκούς οικισμούς

Μπαχρέιν: Δεν θα επιτρέψουμε την εισαγωγή ισραηλινών προϊόντων από τους εβραϊκούς οικισμούς
Το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξομάλυναν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Ισραήλ στις 15 Σεπτεμβρίου
Το Μπαχρέιν δεν θα επιτρέψει τις εισαγωγές ισραηλινών προϊόντων που έχουν παραχθεί στους εβραϊκούς οικισμούς που βρίσκονται στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, μετέδωσε το πρακτορείο BNA, αντικρούοντας τις σχετικές δηλώσεις που είχε κάνει ο υπουργός Εμπορίου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Ο υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού του Μπαχρέιν, ο Zayed bin Rashid al-Zayani  δήλωσε στη διάρκεια επίσκεψής του στο Ισραήλ ότι η Μανάμα δεν θα διαχωρίζει μεταξύ των προϊόντων που παράχθηκαν στο Ισραήλ και αυτών που παράχθηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ή τα Υψίπεδα του Γκολάν:
«Θα αντιμετωπίζουμε τα ισραηλινά προϊόντα ως ισραηλινά.
Οπότε δεν έχουμε θέμα με τις ετικέτες ή την προέλευση».
«Οι δηλώσεις του υπουργού παρανοήθηκαν.
Το υπουργείο είναι δεσμευμένο στην απαρέγκλιτη στάση της κυβέρνησης του Μπαχρέιν σχετικά με τη συμμόρφωσή της με τις αποφάσεις του ΟΗΕ», μετέδωσε το BNA επικαλούμενο πηγή από το υπουργείο Εμπορίου.
Το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξομάλυναν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Ισραήλ στις 15 Σεπτεμβρίου, έπειτα από συμφωνία που σύναψαν υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και η οποία κατέστη δυνατή μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι αναβάλει τα σχέδιά του να προσαρτήσει εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη, τους οποίους η διεθνής κοινότητα θεωρεί παράνομους, σύμφωνα με το Reuters.
Βάσει των οδηγιών της ΕΕ τα προϊόντα που προέρχονται από τους εβραϊκούς οικισμούς στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές πρέπει να το αναφέρουν ξεκάθαρα στην ετικέτα τους, όταν αυτά εξάγονται σε χώρες μέλη της Ένωσης.
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ακύρωσε τον προηγούμενο μήνα τον διαχωρισμό μεταξύ των προϊόντων που προέρχονται από το Ισραήλ και αυτών από τους εβραϊκούς οικισμούς.
Εν τω μεταξύ ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Riyad al-Maliki δήλωσε ότι ο ομόλογός του Μπαχρέιν Abdullatif Al-Zayani επίσης διέψευσε τις δηλώσεις του υπουργού Εμπορίου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.
«Οι φερόμενες δηλώσεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την υποστηρικτική στάση της χώρας του στον παλαιστινιακό σκοπό», επεσήμανε ο Maliki.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->