Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή - κορωνοϊός: Έκτακτος φόρος στις μεγάλες περιουσίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας

Αργεντινή - κορωνοϊός: Έκτακτος φόρος στις μεγάλες περιουσίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας
Ο έκτακτος φόρος αφορά περίπου 12.000 φορολογούμενους
Έκτακτο φόρο στις μεγάλες περιουσίες περίπου 12.000 ανθρώπους, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και να βοηθηθούν πιο φτωχοί και οι μικρές επιχειρήσεις, επιβάλλει το νομοσχέδιο που ενέκρινε η Γερουσία στην Αργεντινή.
Ο έκτακτος αυτός φόρος, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε την Παρασκευή 4/12 και την επιβολή του οποίου στήριζε ο πρόεδρος της Αργεντινής, Alberto Fernández  και η πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών, εκτιμάται ότι θα αποφέρει στα δημόσια ταμεία περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Πρόκειται για φόρο που αφορά περίπου 12.000 φορολογούμενους, οι οποίοι διαθέτουν ρευστά διαθέσιμα που είναι 25 φορές μεγαλύτερα από το ποσό του φόρου, σύμφωνα με τη διευθύντρια της υπηρεσίας δημοσίων εσόδων της Αργεντινής.
Περίπου το 20% των εσόδων από τον νέο φόρο θα πάνε για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, ένα 20% για την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ένα 15% για κοινωνικά επιδόματα, ένα 20% για υποτροφίες φοιτητών και ένα 25% για τις επιχειρήσεις του τομέα του φυσικού αερίου.
Πάντως, την επιβολή του εν λογω φόρου επέκρινε έντονα το φιλελεύθερο αντιπολιτευόμενο κόμμα “Μαζί για την αλλαγή”, όπως και το μεγαλύτερο εργοδοτικό συνδικάτο της Αργεντινής, η Αργεντίνικη Ένωση Επιχειρηματιών (AEA), το οποίο κατήγγειλε πως «επηρεάζει την ιδιοκτησία, πλήττει τις επενδύσεις, την παραγωγή και την εργασία και προκαλεί μεγάλη αποθάρρυνση».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης