Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Τα καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν κλιμακωτά - Η σειρά

Γεωργιάδης: Τα καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν κλιμακωτά - Η σειρά
Σε περίπτωση που καταγραφούν σκηνές συνωστισμού, θα πρέπει να ξανακλείσουν τα καταστήματα, προειδοποίησε ο Άδ. Γεωργιάδης
Τα καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν κλιμακωτά, με διαφορά 3-4 ημερών μεταξύ τους, ενώ τελευταία θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, όπως ανέφερε ο  υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Παρουσιάζοντας τον οδικό χάρτη του ανοίγματος της αγοράς , ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι να ανοίξει η αγορά κλιμακωτά ώστε να αποφευχθεί πολύ μεγάλος συνωστισμός ταυτόχρονα, την ίδια μέρα.
Περιμένουμε το πράσινο φως από την Επιτροπή για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.
Δε βγαίνει ο χρόνος να ανοίξουν ανά εβδομάδα, ανά 3-4 ημέρες θα ανοίγουν».
Υπενθύμισε ότι «τη Δευτέρα το πρωί ανοίγουν 110 εποχικά καταστήματα σε όλη την επικράτεια, αυτά που πουλάνε αμιγώς χριστουγεννιάτικα είδη».
Πρόσθεσε πως «έχουμε δεχτεί μια σφοδρή κριτική από τον κλάδο αυτό, γιατί δεν ανοίξαμε όλα τα καταστήματα που έχουν χριστουγεννιάτικα είδη και μόνο τα αμιγώς.
Όλα τα καταστήματα αυτά είναι 19.000.
Καταλαβαίνετε το ρίσκο που θα είχε μια τέτοια απόφαση, την ώρα που προσπαθούμε να ελέγξουμε την πανδημία.
Όμως αυτά τα 110 καταστήματα είναι λίγα, μπορούμε να τα ελέγξουμε και πιστεύω ότι και οι ίδιοι θα τηρήσουν τα μέτρα».
Ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που καταγραφούν σκηνές συνωστισμού, θα πρέπει να ξανακλείσουν.
«Δεν θα ρισκάρουμε τη διάδοση του κορωνοϊού στο κρισιμότερο σημείο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.  
Σχετικά με τον τρόπο επαναλειτουργίας της αγοράς και τα επόμενα βήματα στο άνοιγμα, ανέφερε ότι  «προφανώς τα κομμωτήρια είναι αυτά που θα προηγηθούν, τα παιχνίδια, τα βιβλιοπωλεία και τα ανθοπωλεία.
Στη συνέχεια, αν όλα πάνε καλά και δουλέψουμε 3-4 μέρες με αυτά ανοιχτά και δούμε ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο και κυρίως τηρούνται τα μέτρα, θα πάμε και στο υπόλοιπο λιανικό εμπόριο».
Σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι όταν θα επαναλειτουργήσουν, θα ανοίξουν όλα μαζί, μικρά και μεγάλα.
«Τα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών έχουν τεράστιο όγκο εμπορεύματος που επίσης έχει εποχικά χαρακτηριστικά.
Το μεγαλύτερο μέρος τους πωλείται κατά τη διάρκεια των εορτών», ανέφερε ο υπουργός.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ως υπουργός Ανάπτυξης σχεδιάζει να ανοίξει όλο το λιανικό εμπόριο μέσα στις γιορτές, «γιατί είναι μεγάλη η ζημιά για μια επιχείρηση να μη δουλέψει αυτό το διάστημα», όπως εξήγησε.
Πάντως, τελευταία στην κλιμακωτή σειρά είναι τα εμπορικά κέντρα.
Όπως είπε, «πρώτα θα ανοίξουν τα μικρότερα καταστήματα και μετά τα μεγάλα, σημειώνοντας πως «και τα εμπορικά κέντρα πρέπει να ανοίξουν τις γιορτές».
Επανέλαβε ότι όσοι θα παραβιάζουν τα μέτρα δεν θα έχουν μόνο πρόστιμο, αλλά αυτόματα θα κλείνουν και θα παραμένουν κλειστοί καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης