Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στις 12:00- Στο μικροσκόπιο το σχέδιο του εμβολιασμού

Τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στις 12:00- Στο μικροσκόπιο το σχέδιο του εμβολιασμού
Στις 12:00 θα ξεκινήσει η τηλεδιάσκεψη
Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το σχέδιο για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, θα διεξαχθεί υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η τηλεδιάσκεψη θα ξεκινήσει στις 12:00.
Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυρ. Πιερρακάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου 'Α. Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Π. Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θ. Κοντογεώργης και ο διευθυντής του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή, Μ. Μπεκίρης.

Το εμβολιαστικό σχέδιο της Ελλάδας

Κάθε χώρα σχεδιάζει και διαμορφώνει τις εσωτερικές της διαδικασίες για τον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2.
Η Ελλάδα έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο για την έναρξη εμβολιασμού κατά της COVID-19.
Βάσει  του προγραμματισμού που υπάρχει και εφόσον τα εμβόλια λάβουν τη σχετική άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, η Ελλάδα θα είναι έτοιμη από τον Ιανουάριο και μετά να ξεκινήσει εμβολιασμούς.
Μετά την έγκριση θα ακολουθήσει παράδοση και την επόμενη μέρα από την παράδοση θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός.
Ήδη, σε εξέλιξη βρίσκεται η δημιουργία 1.018 εμβολιαστικών κέντρων σε όλη την Ελλάδα και εκτιμάται ότι θα μπορούν να εμβολιάζονται μηνιαίως 2.117.440 πολίτες, ενώ εφόσον η χώρα προμηθευτεί περισσότερες δόσεις εμβολίων θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου για τη δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων.
Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό είτε μέσω sms, είτε διαδικτυακά, είτε τηλεφωνικά μέσω τηλεφωνικών κέντρων.
Προτεραιότητα στον εμβολιασμό, που θα είναι εθελοντικός και δωρεάν,  θα έχουν οι υγειονομικοί, ενώ θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες άνω των 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός.
Επιπλέον, υπάρχει σχεδιασμός και για τις συνθήκες μεταφοράς των εμβολίων, τα οποία διατηρούνται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Ήδη, η χώρα μας προμηθεύτηκε 14 ψυγεία κατάλληλα για την συντήρηση του εμβολίου και τα οποία θα διανεμηθούν σε διαφορετικά σημεία της χώρας.
Ακόμη, το ελληνικό σχέδιο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση του πληθυσμού, καθώς η επιτυχία του εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά των πολιτών.
Επιστημονικοί φορείς συγκροτούν κοινό μέτωπο ενημέρωσης για τα θέματα του εμβολίου και θα δώσουν τη δυνατότητα σε όλο τον πληθυσμό να καταλάβει ότι, τα εμβόλια που θα εγκριθούν είναι ασφαλή.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης